Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seminar
  • 24.01.2017. 15:00

Organska proizvodnja - izvozna šansa za BiH

Seminar na temu "Organska proizvodnja-izvozna šansa za BiH" održat će se 2. februara u prostorijama Vanjskotrgovinske Komore.

Foto: Pixabay/lumix
  • 783
  • 111
  • 0

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine/Sektor za edukaciju, u saradnji sa bosanskohercegovačkim certifikacijskim tijelom Organska kontrola "OK", organizira seminar na temu "Organska proizvodnja-izvozna šansa za BiH" koji će se održati 02.02.2017. godine u prostorijama Komore (Branislava Đurđeva 10, Sarajevo).

Na tržištu EU i van njega je evidentan porast prometa organskim proizvodima. Sadašnji nivo razvijenosti ovog sektora u BiH, ostvareni izvoz organskih proizvoda na tržište EU, Švicarske, SAD-a i postojanje međunarodno akreditiranog i EU priznatog certifikacijskog tijela sa obučenim osobljem, predstavljaju osnovu za ubrzan razvoj i povećanje obima organski proizvedene hrane za izvoz u predstojećem periodu.

Cilj seminara je da promovira organsku certificiranu proizvodnju i unaprijedi znanja u oblasti organske proizvodnje prilikom plasmana na zahtjevna svjetska tržišta te da se razmjene infomacije sa privrednicima u ovoj oblasti.

Seminar je namjenjen proizvođačima i distributerima organske hrane kao i onima koji su profesionalno zainteresirani za ovu problematiku. Učešće na seminaru je besplatno.

Ispunjen prijavni obrazac potrebno je dostaviti najkasnije do 31.01.2017. godine do 16:00 na e-mail adresu: edukacija@komorabih.ba ili poslati na broj faxa: 033/566-205. Za sve dodatne informacije zainteresirani se mogu obratiti na telefon: 033/566-201.

Prijavni obrazac nalazi se u dokumentu ispod teksta.

Foto: Pixabay/lumix2004


Dokumenti


Tagovi

Vanjskotrgovinska komora Seminar Organska proizvodnja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.