Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bjelovarski sajam
  • 09.09.2015. 09:45

Novi, moderan izgled Bjelovarskog sajma!

Ove godine Bjelovarski sajam posjetitelje dočekuje u novom, modernom ruhu!

  • 260
  • 12
  • 0

Najveća poljoprivredna, gospodarska, obrtnička, ali i turistička manifestacija u regiji, 23. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam, i ove godine potvrđuje brojke kada se očekuje više od 500 izlagača iz 15-ak zemalja. Prvenstveno stočarski, poljoprivredni, ali i gospodarsko-obrtnički međunarodni sajam, od 11. do 13. rujna okupit će najvažnije i najveće gospodarstvenike iz Hrvatske, ali i one iz Njemačke, Slovenije, Italije, Srbije, Danske, Nizozemske i Turske. Upravo dolazak izlagača iz ovakvih zemalja pokazatelj su kvalitete i inovativnosti koju taj sajam godinama nudi.

Ukupna površina sajma je 235.000 m2, a središnji dio ovogodišnjeg jesenskog sajma je Državna stočarska izložba koja bjelovarski sajam izdvaja između svih sajmova u regiji. Riječ je o specijaliziranoj izložbi u Europi na kojoj će se predstaviti više od 500 grla stoke, ali i drugih životinja s naglaskom na domaće. Najavljena su izaslanstva brojnih zemalja, od kojih je posebno zanimljivo izaslanstvo NR Kine, a među kojima je i direktor njihovog najvećeg sajma koji promovira domaću proizvodnju na ukupno 17 milijuna m2.

Bambino KUP za najmlađe

Već tradicionalno, u dva izložbena paviljona broj 3 i 5 te na otvorenom izložbenom prostoru, na ukupno 5.000 m2, predstaviti će se najbolja grla hrvatskih proizvođača. Naime, uz podršku Hrvatske poljoprivredne agencije i stočarskih Saveza, na sajmu se planira predstaviti više od 50 pasmina iz 18 županija, a moći će se vidjeti gotovo sve izvorne hrvatske pasmine, od Boškarina do koke hrvatice. Najzanimljiviji i najatraktivniji dio u sastavu te izložbe je Bambino KUP u kojemu sudjeluju i djeca. Interes za taj dio izložbe iznimno je velik, a očekuje se 50-tak prijavljenih.

Posebnu pozornost, uz Državnu stočarsku izložbu, sajam u Gudovcu posvetio je domaćim proizvođačima i izvoznicima stočne hrane i proizvođačima i izvoznicima traktora. Predstaviti će se na više od 20.000 m² neto izložbene površine, a prezentirati će nove proizvode i tehnologije.

Usporedno i sajam lova sa izložbom lovnih trofeja!

U sastavu ovogodišnjeg Jesenskog sajma održat će se i LOREKO (sajam lova). Za posjetitelje lovce, ali i za sve ljubitelje prirode, osim izložbeno-prodajnog dijela, biti će predstavljeno više lovačkih društava s planom i programom godišnjih aktivnosti. Osim toga, u sklopu LOREKA, biti će prikazana i izložba lovnih trofeja koja će biti interesantna ne samo lovcima, već svim naraštajima različitih interesa i obrazovanja.

Brojna stručna predavanja

O novim tehnologijama i dostignućima u poljoprivredi, ali i područjima vezanima uz nju, predavat će domaći i strani stručnjaci. Isto tako, i dalje se želi privući što više mladih posjetitelja pa je prvi dan sajma u dogovoru s osnovnim školama organiziran kao Dan otvorenih vrata.

Prošlogodišnja brojka od nekoliko desetaka tisuća posjetitelja Upravi sajma dala je još veći motiv da ova priredba bude još bogatija i kvalitetnija. Izvrsna je to prilika za predstavljanje i razmjenu iskustava, ali i velika mogućnost za sklapanje novih poslova.

Novi, moderan izgled sajma

Sajam ove godine posjetitelje dočekuje novim izgledom. Naime, ukupna vrijednost planiranih radova i ulaganja u uređenje je oko 2,5 milijuna kuna. Cilj i budućnost su svakako moderan i zanimljiv izgled, ali i dodatni poboljšani uvjeti za izlagače. Bjelovarski sajam tvrtka je koja je u posljednjih nekoliko godina uspjela održati korak s najvećima pa je tako postala članica Udruženja najvećih sajmova u Europi "EUROASCO", koji zajedničkim nastupom lakše dolaze do sredstava iz EU Fondova.


Tagovi

Gudovac Bjelovarski sajam Poljoprivredni sajam Sajam stočarstva Euroasco Lov i ribolov

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]