Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodni voćarski sajam
  • 16.08.2016. 13:30

Međunarodni voćarski sajam u novembru!

04. i 05. novembra 2016. održava se 11. Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu.

  • 222
  • 10
  • 0

I ove godine, 11. put po redu, održat će se Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu u susjednoj Hrvatskoj. Općina Donji Kraljevec, u suradnji s Centrom dr. Rudolf Steiner, organizira Sajam koji će se održati 04. i 05. novembra u sportskoj dvorani u Donjem Kraljevcu.

"Fokus ovogodišnjeg Sajma okrenut je prema mladima u poljoprivredi, prerađivačkoj industriji i drugačijim viđenjima uzgoja. Stvaranje dodatne vrijednosti voća, proizvoda, ono je na čemu ćemo posebno raditi ove godine, a svoj obol toj temi dati će stručnjaci putem svojih iscrpnih predavanja.

Prilagođeni potrebama proizvođača

Kao i svih godina do sada, tako smo i ove godine radili na tome da stručni dio Sajma bude prilagođen potrebama proizvođača i predstavljanju novih trendova, a u sklopu teme Sajma. U suradnji s Agronomskim fakultetom i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom iz Zagreba te Razvojnom agencijom Međimurja - REDEA, osmišljena su predavanja koja će zaintrigirati mnoge proizvođače voća i one koji to tek planiraju posjetiti. Iskoristit ćemo priliku i predstaviti niskopesticidnu integriranu proizvodnju u održivom i sigurnom uzgoju voća, govorit ćemo o konkurentnosti ruralnog turizma, biodinamičkom voćarstvu i nutricionističkim aspektima konzumacije lokalnih i sezonskih namirnica, sezonskom zapošljavanju mladih", govore organizatori.

1. ocjenjivanje voćnih vina

U sklopu Sajma, a u svrhu promicanja prerađivačke industrije voća, održat će se 1. ocjenjivanje voćnih vina. Njime će struka valorizirati kvalitetu sve popularnijih vina od voća, stoga se pozivaju svi proizvođači voćnih vina da se odazovu i pošalju svoje uzorke na ocjenjivanje. Tijekom sajma održat će se i mnogo radionica u čijem fokusu će biti oni najmlađi. "Naučit ćemo kako pripremiti jednostavne, brze i zdrave obroke - Smoothy, a klincima ukazati na važnost konzumiranja voća u svim njegovim oblicima."


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]