Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zelena nedjelja
  • 01.02.2015. 11:30

Još stignete na razmjenu domaćih proizvoda

Proizvođači organske hrane i pića, ovdje mogu razmijeniti svoje proizvode sa drugim sudionicima i građanima samo pod jednim uvjetom – da njihovi proizvodi nisu tretirani kemikalijama.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 105
  • 4
  • 0

Danas, 01. veljače 2015. godine u Banja Luci se održava druga po redu Zelena nedjelja, sajam razmjene domaćih proizvoda čiji slogan "Domaće je najbolje", jasno odražava osnovnu svrhu ovog događaja.

Fabrika radosti kao organizator poziva sve zainteresirane proizvođače i potrošače da svake prve nedjelje u mjesecu kroz 2015. godinu, dođu u stari zanatski centar "Veselin Masleša" u Banja Luci, u vremenu od 12 do 15 sati i podrže ovaj projekt koji promovira organski uzgoj. Proizvođači organske hrane i pića, te ručno rađene odjeće i drugih potrepština ovdje mogu razmijeniti svoje proizvode sa drugim sudionicima i građanima samo pod jednim uvjetom - da njihovi proizvodi nisu tretirani kemikalijama. Na ovaj se način želi promovirati i podržati pravedna raspodjela i život na selu, te kroz mjesečne sastanke motivirati građane da se educiraju i sami počnu uzgajati svoju hranu.

Cilj "Zelene nedjelje" je izgradnja povjerenja između potrošača i proizvođača jer ovim putem proizvođač može direktno pojasniti sve o nastanku proizvoda, od načina planiranja i proizvodnje, svog ekonomskog stanja, do načina plasmana proizvoda. Na ovakvim događajima često dolazi i do uspostavljanja suradnje oko pomoći pri proizvodnji hrane, berbi i radovima u polju, što gradskoj populaciji predstavlja dobar aktivni odmor pri čemu za svoj rad mogu biti plaćeni proizvodima iz uzgoja. Proizvođači koji budu imali diplomu "72 satnog permakulturnog tečaja" ili preporuku nekoga tko ga je završio, imaju garanciju da su njihovi proizvodi nastali bez upotrebe kemikalija i drugih po zdravlje štetnih materija.

Cijeli projekt pokrenut je u okviru obilježavanja Međunarodne godine tla koju je UN proglasio nakon Međunarodne godine obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Zdrava tla nisu samo osnova naše hrane, goriva, vlakana i medicinskih proizvoda, već su ključna za zdrav ekosustav, pohranjivanje i filtraciju voda te povećavaje otpornosti na poplave i suše.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Zelena nedjelja Domaće je najbolje Organski uzgoj Proizvodnja hrane Međunarodna godina tla Permakultura Ekosustav Veselin Masleša

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas