Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Međunarodni sajam muznih krava
  • 30.09.2016. 10:00

71. Sajam muznih krava u Kremoni

U talijanskom gradu Kremoni svake godine se održava tradicionalni "Međunarodni sajam muznih krava". Ove godine manifestacija će biti organizovana od 26. do 29. oktobra.

Foto: pixabay.com, daviyoz
  • 230
  • 24
  • 0

U talijanskom gradu Kremoni svake godine se održava tradicionalni "Međunarodni sajam muznih krava". Ove godine sajam će biti organizovan od 26. do 29. oktobra. To je jedina manifestacija u Italiji specijalizovana za mliječne proizvode i jedan od tri najvažnija događaja za mljekarski sektor u svijetu.

Osim izložbi najpoznatijih međunarodnih brendova iz oblasti mliječne industrije i stočarstva, svake godine domaćini organizuju "Nacionalno takmičenje goveda holštajn rase", na kojem bude predstavljeno više od 400 najboljih grla sa talijanskih farmi.

Na prošlogodišnjem sajmu, svoje proizvode i usluge predstavila je 841 kompanija. Organizovan je 71 naučni i stručno-tehnički sastanak. Sajmu je prisustvovalo 20 zvaničnih delegacija iz 16 zemalja svijeta. A o masovnosti ove manifestacije najbolje svjedoči podatak da je prošle godine kroz sajamske hale prošlo gotovo 64.000 posjetilaca.

Izvor: http://www.bovinodalatte.it/

Foto: pixabay.com, daviyoz0


Tagovi

Stočarstvo Sajam Italija Krave Mlijeko Mljekarstvo Mliječna industrija Kremona


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Osobito je zainteresiran za teme i zbivanja u agraru, a zamjenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Magic Ice, prvi sladoled iz BiH dobio priznanje za najuspješniji nastup na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Opširnije o prvom bh. sladoledu čitajte na linku - https://t.ly/TFK97