Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nove vrste riba
  • 19.06.2016. 17:00

Tri nove vrste riba otkrivene na Havajima

Tri do sada nepoznate vrste riba otkrili su znanstvenici na Havajima.

  • 276
  • 11
  • 0

Tri do sada nepoznate vrste riba otkrili su znanstvenici na Havajima tokom ekspedicije u zaštićenim vodama morskog rezervata Papahanaumokuakea, prenosi cbc.ca.

Kako navode, u izvještaju američke Nacionalne administracija za okeane i atmosferu (NOAA) stoji da su ronioci uhvatili dvije nepoznate vrste riba i snimili treću. Vođa ekspedicije NOAA Randall Kosak, rekao je da je ekipa pronašla primjerke mužjaka havajske ribe - bigfisha (praseta) na dubini od 90 metara.

Znanstvenici su istraživali i povećanu stopu izumiranja koralja u toj oblasti, izazvanu masovnim izbjeljivanjem 2014. godine. Stručnjak Havajskog instituta za biologiju mora John Burns naveo je da je lani otkriveno uginuće oko 90% ukupne populacije koralja oko otoka Lisianski, dok su ove godine pronađeni mrtvi koralji prekriveni algama.

Foto:Bigstockphotos.com;Alikssa


Tagovi

NOAA Nepoznate vrste riba Havaji Koralj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]