Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nuklearni kapitalci
  • 24.06.2016. 18:00

Somovi kapitalci u černobilskoj zoni

Riblji svijet se, sudeći prema snimci Eugena Mazurenka, oporavio u Černobilu. No za konzumaciju i dalje nisu.

Foto: youtube
  • 302
  • 14
  • 0

Riblji svijet se, sudeći prema snimci Eugena Mazurenka, oporavio u Černobilu. Naime, tijekom nedavne posjete černobilskoj zoni Mazurenko je napravio jedinstvenu snimku. Kameru je uronio u kanal koji je nekada hladio reaktor i otkrio da buja životom.

Nisu za konzumaciju

Podvodna snimka kanala koji se nalazi u neposrednoj blizini nuklearke koja je poznata u cijelom svijetu po katastrofi iz 1986. godine, a njegova je namjena bila hlađenje reaktora, proširila se društvenim mrežama. Voda u njemu je već godinama ozračena, no u njemu se uspio razviti naizgled normalan život.

Kapitalni život, zapravo, s obzirom da su primijećeni ogromni somovi za koje stručnjaci objašnjavaju da to najvjerojatnije nije rezultat izloženosti radijaciji već jednostavno nedostatka prirodnih neprijatelja.

Slična snimka pojavila se prije godinu dana, a za napomenuti je da riba iz černobilskog kanala nije za konzumaciju, niti će biti još stoljećima, piše 24sata.hr.

O kakvim je primjercima riječ, pogledajte u videu.

Foto: youtube


Tagovi

Černobil Riba Kapitalci


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.