Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Koi šaran
  • 30.07.2016. 12:00

Koi šarane hrane mlijekom na bočicu!

Iako zvuči nevjerojatno, koi šarani itekako uživaju u hranjenju na bočicu. Bilo mlijeko ili tekuća riblja hrana - isprazne je u minuti!

Foto: Tull Pradipath/bigstockphoto, Video
  • 1.086
  • 46
  • 0

Ribe hrane na bočicu? Piju i mlijeko? Zvuči nevjerojatno, no diljem Azije, takva je hranidba riba, točnije koi šarana, postala uobičajena. Naime, ukrasni japanski šarani uživaju u hranjivom napitku napravljenom od mlijeka u prahu, a atraktivno hranjenje odnedavno se može vidjeti i doživjeti u turskoj Antalyji. Doduše, oni u bočice stavljaju tekuću riblju hranu, piše yenisafak.com.

Generalni direktor lokalnog avarija, Kemal Kumkumoğlu, rekao je da hranjenje na bočicu, koje počinje u 2 sata popodne, privuče veliki broj znatiželjnika.

"Čuvari donesu specijalno pripremljenu tekuću riblju hranu u bočici. Turisti se okupe ispred bazena s koi šaranima i mogu probati nahraniti ribe na nimalo uobičajen način. Ribe isprazne bočicu za minutu", kaže Kumkumoğlu.

Šarani su ribe hladnih voda i lako se prilagode različitim klimama. Pretpostavlja se da mu je tako prirodna boja mutirala kada je stigao u Japan, a današnji su dakako nastali križanjem ribljih vrsta. Inače koi na japanskom znači upravo šaran.

Foto: Tull Pradipath/bigstockphoto, Video: Steves TradeInc


Tagovi

Koi šaran Atrakcija Hranjenje Bočica Mlijeko Tekuća riblja hrana


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]