Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plavi dizel
  • 10.11.2016. 18:00

Osiguran plavi dizel za poljoprivrednike

"Plavi dizel" u količini od 100 litara po hektaru, po cijeni 60 feninga nižoj od maloprodajne, kao mjeru Ministarstva poljoprivrede RS, svake godine koristi više od 20.000 poljoprivrednika.

Foto: Bigstockphoto/Veremeev
  • 1.895
  • 93
  • 0

Četvrtu godinu zaredom, za poljoprivrednike u Republici Srpskoj, Vlada i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS obezbjeđuje "plavi dizel". Ova mjera predstavlja jednu od najbitnijih mjera agrarne politike usmjerene za podsticanje razvoja poljoprivrednih subjekata i to je mjera koju je inaugurisala Vlada RS svojom agrarnom politikom.

Za ove namjene, navodi se na stranici Ministarstva, od 2013. izdvojeno je više od 27 miliona KM, a "plavi dizel" u količini od 100 litara po hektaru, po cijeni 60 feninga nižoj od maloprodajne, svake godine koristi više od 20.000 poljoprivrednika u Srpskoj, što istovremeno, nemaju poljoprivrednici u Federaciji BiH.

Vlada i ovo Ministarstvo su ranije, a i ovom prilikom, ukazuju na potrebu i nužnost da zajednički organi, nadležni za zaštitu domaće proizvodnje i spoljnotrgovinsko poslovanje, preduzmu mjere koje će prije svega ići u ovom pravcu podrške poljoprivrednicima, zaštiti njihove proizvodnje, te organizaciji tržišta poljoprivrednih proizvoda, jer je to okvir koji je najmanje uređen u BiH i sa njim su poljoprivredni proizvođači najmanje zadovoljni.

Foto: Bigstockphoto/Veremeev


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede RS Plavi dizel Podrška poljoprivrednicima


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]