Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Banja Luka
  • 09.03.2016. 15:30

Kako do sufinanciranja poljoprivredne proizvodnje?

Centar za razvoj i unapređenje sela Banja Luka raspisao je javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava (sufinansiranje) i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje za 2016. godinu. Iz gradskog budžeta za te namjene planirano je 600.000 KM.

Foto: bigstockphotos.com
  • 2.586
  • 130
  • 0

Centar za razvoj i unapređenje sela Banja Luka raspisao je juče, 8. marta, javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava (sufinansiranje) i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje za 2016. godinu. Iz gradskog budžeta za te namjene planirano je 600.000 KM.

Poziv je otvoren do 8. aprila ove godine, a podsticajna sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje dodjeljivat će se za sufinanciranje voćarske i proizvodnje u zaštićenim prostorima, izgradnje hladnjača i sušara, objekata za uzgoj stoke, nabavku opreme i poljoprivredne mehanizacije i dr.

Tko ima pravo sudjelovanja?

Pravo na podsticajna sredstva mogu ostvariti pravna i fizička lica koja su registrovana kao poljoprivredna gazdinstva na teritoriji grada, posjeduju obradivo zemljište na teritoriji grada dovoljno za obavljanje djelatnosti za traženi podsticaj, imaju dovoljan broj radno sposobnih članova/zaposlenih, mjesto stalnog prebivališta/sjedišta na teritoriji grada te nemaju neizmirenih obaveza prema Centru (kreditne obaveze, utrošak vode).

Svi kandidati koji ispune uslove propisane Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivredne proizvodnje bit će bodovani i rangirani, a sredstva će se dodjeljivati do raspoloživog iznosa, u skladu sa pomenutim Pravilnikom.

Kome se obratiti?

Odobrena sredstva mogu se ostvariti isključivo po osnovu bankovne uplate na račun dobavljača (sredstva se uplaćuju na tekući račun korisnika podsticajnih sredstava) ili originalnog predračuna dobavljača (sredstva se uplaćuju na račun dobavljača). Konkursne prijave za dodjelu podsticajnih sredstava sa svim prilozima potrebno je dostaviti na adresu: Centar za razvoj i unapređenje sela, Poljoprivredna služba, Jug Bogdana 6, Banja Luka ili lično, predajom u kancelariji Poljoprivredne službe Centra, radnim danom od 9.00 do 15.00 časova.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u kancelariji Poljoprivredne službe Centra ili na brojeve telefona: 051/433-639, 433-621 i 433-622, a obrazac Javnog poziva i Pravilnik o načinu ostvarivanja podsticajnih sredstava nalazi se u prilogu članka.

Foto: bigstockphotos.com;Taina Sohlman


Dokumenti


Izvori

Općina Banja Luka


Tagovi

Javni poziv Podsticajna sredstva CRUS Banja Luka Voćarska proizvodnja Sufinanciranje Hladnjače Sušare Poljoprivredna mehanizacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić