Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup pšenice u RS
  • 06.07.2015. 15:36

Dogovor oko otkupa pšenice

Ministar poljoprivrede RS, Stevo Mirjanić sastao se sa poljoprivrednim proizvođačima i predstavnicima mlinsko pekarske industrije Republike Srpske kako bi razgovarali o otkupu i preuzimanju domaće proizvodnje pšenice, kao i o uslovima otkupa.

Foto: depositphptos.com
  • 46
  • 2
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stevo Mirjanić zajedno sa predstavnicima Ministarstva trgovine i turizma održao je danas 06.07.2015. godine sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima i predstavnicima mlinsko pekarske industrije Republike Srpske.

Cilj današnjeg sastanka je da se postigne dogovor o otkupu i preuzimanju domaće proizvodnje pšenice, kao i o uslovima otkupa. Mjere Vlade Republike Srpske, u pogledu proizvodnje pšenice, ocijenjene su kao veoma dobre od strane učesnika na sastanku.

Opredjeljenje svih strana je da treba otkupiti sve domaće količine pšenice sa područja čitave Republike Srpske koja ispunjava uslove za ljudsku upotrebu kao i ostale količine koje treba usmjeriti u proizvodnju stočne hrane.

U priopćenju se navodi i da Vlada Republike Srpske i resorno Ministarstvo čine sve napore u realizaciji postojećih i iznalaženju dodatnih mjera za obezbjeđenje otkupa svih količina pšenice roda 2015. u Republici Srpskoj.

Foto: depositphptos.com; jovanjaric


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS


Tagovi

Otkup pšenice Uslovi otkupa Stevo Mirjanić Poljoprivredni proizvođači Mlinsko pekarska industrija Proizvodnja pšenice Proizvodnja stočne hrane