Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Salmonela
  • 17.10.2016. 12:00

Salmonela iz uvoznih jaja uzrok smrti dječaka

Obitelj je jaja, koja su iz uvoza, kupila u ​jednom velikom ​trgovačkom lancu u Hrvatskoj, a navodno su uvezena iz Poljske.

Foto: bigstockphoto.com, Fatality
  • 2.206
  • 109
  • 0

Petogodišnji dječačić preminuo je uslijed trovanja salmonelom, a njegove dvije malodobne sestre te roditelji bili su u kritičnom stanju, no sada su izvan životne opasnosti, javlja Jutarnji list.

Simptomi zaraze su se u o​bitelji Vidović iz Bregane u susjednoj Hrvatskoj počeli pojavljivati u noći s ponedjeljka na utorak, međutim za najmlađeg člana obitelji nije bilo spasa. Preminuo je tijekom noći kod kuće te nije stigao do bolnice.

Poljska jaja iz trgovačkog lanca

Odmah nakon dolaska Hitne na teren su izašli i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, koji su pregledali cijelu kuću te uzeli briseve i uzorke hrane iz hladnjaka kako bi izolirali salmonelu i dokazali je li upravo ona kriva za smrt djeteta. Tijekom subote stigli su nalazi: iz jaja pronađenih u kući obitelji Vidović izolirana je Salmonella enteritidis!

Kako neslužbeno doznajemo, obitelj je jaja, koja su iz uvoza, kupila u ​jednom velikom ​trgovačkom lancu, a navodno su uvezena iz Poljske. Jaja su povučena s polica istog jutra kada se doznalo za tragediju. No, pošiljka jaja koja je ozbiljna prijetnja zdravlju građana otišla je i u druge trgovine trgovačkog lanca te tek treba utvrditi u koje od njih točno i koliko ih je ljudi kupilo.

S cijelim slučajem upoznato je i tamošnje Ministarstvo zdravlja, koje je odmah na teren poslalo svoje sanitarne inspektore. Hrvatski zakoni, na žalost, ne dopuštaju da se u ovakvim slučajevima objavi o kojem se trgovačkom lancu radi, sve dok to ne odluče nadležne institucije.

Foto: bigstockphoto.com, Fatality


Tagovi

Salmonela Uvozna jaja Tragedija Preminuo dječak Hrvatska


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."