Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije
  • 10.09.2016. 18:00

Prehrambeni div Kuehne gradit će fabriku u RS?

Njemačka prehrambena firma Carl Kuehne od prošle je godine prisutna u RS, tačnije u Kozarskoj Dubici, gdje su otvorili filijalu i registrovali firmu, koja se bavi otkupom krastavaca kornišona i drugog povrća.

Foto: Carl Kuehne PJ Mostar/Facebook
  • 2.740
  • 135
  • 0

O mogućnostima daljeg ulaganja njemačke prehrambene firme "Carl Kuehne" u Republiku Srpsku, razgovarao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prof.dr Stevo Mirjanić sa predstavnicima te firme koje je predvodio direktor Harald Filing.

Ministar Mirjanić je izrazio spremnost Republike Srpske da pruži svu pomoć kada je u pitanju nastavak ulaganja, za šta su predstavnici ove firme pokazali interesovanje. On je istakao da RS može ponuditi dovoljno velike površine potrebne za sadnju povrtarskih kultura, te za gradnju fabrike, što je interesovalo predstavnike firme "Carl Kuehne".

Firma "Carl Kuehne" je jedna od vodećih i najstarijih prehrambenih firmi u Njemačkoj, zapošljava 1.500 radnika i ima osam fabrika širom Evrope. Od prošle godine su prisutni i u Republici Srpskoj, tačnije u Kozarskoj Dubici, gdje su otvorili filijalu i registrovali firmu, koja se bavi otkupom krastavaca kornišona i drugog povrća.

Foto: Carl Kuehne PJ Mostar/Facebook


Tagovi

Carl Kuehne Njemačka prehrambena firma Investicije


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.