Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Granična inspekcija
  • 27.07.2016. 18:00

Pojačani nadzor nad uvezenim flaširanim pićima

Pooštrava se inspekcijski nadzor nad skladištenjem i transportom uvezenih pošiljki flaširanih voda, osvježavajućih bezalkoholnih pića, voćnih sokova, voćnih nektara, piva i sličnih proizvoda.

Foto: tpsdave/Pixabay
  • 410
  • 20
  • 0

Sektor granične inspekcije Federalne uprave za inspekcijske poslove prema planu aktivnosti u 2016. godini, radi zaštite zdravlja stanovništva usljed povećanih temperaturnih vrijednosti u ljetnom periodu, pooštrava inspekcijski nadzor nad skladištenjem i transportom uvezenih pošiljki flaširanih voda, osvježavajućih bezalkoholnih pića, voćnih sokova, voćnih nektara, piva i sličnih proizvoda.

Povodom navedenog, Federalna uprava za inspekcijske poslove će vršiti laboratorijsku provjeru zdravstvene ispravnosti uvezenih pošiljki navedene robe, a što podrazumjeva mikrobiološku i osnovnu fizičko-hemijsku analizu.

Uzorke uvezenih pošiljki robe uz zapisnik o uzimanju uzorka Federalna uprava za inspekcijske poslove upućivat će na provjeru mikrobiološke i osnovne fiziko-hemijske zdravstvene ispravnosti u laboratorije Zavoda za javno zdravstvo FBiH u Sarajevu i Mostaru.

Istovremene aktivnosti bit će provedene i od strane inspektorata RS-a, a što podrazumjeva sinhronizovano i ujednačeno postupanje entitetskih inspekcijskih organa u prekograničnom prometu roba u BiH.

Foto: tpsdave/Pixabay


Tagovi

Federalna uprava Inspekcijski nadzor Granična inspekcija Flaširana pića Pivo Sokovi Voda


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.