Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Starfilds&Oils
  • 06.09.2016. 12:00

Otvara se fabrika za preradu suncokreta u Vogošći

Otvaranje fabrike za preradu i proizvodnju suncokretovog ulja šansa je i za poljoprivrednike da sarađuju sa ovom firmom, a postoji mogućnost i za zapošljavanja kao kooperanata.

Foto: benshots/Bigstockphoto
  • 324
  • 11
  • 0

Fabrika za preradu suncokreta i proizvodnju ulja "Starfilds&Oils" otvorit će se uskoro u Vogošći! Naime, načelnik Općine Vogošća Edin Smajić održao je sastanak sa privrednikom iz Turske, direktorom firme "Starfild&Oils" d.o.o. Abdurahman Ćeskom, koji će uskoro otvoriti fabriku u slobodnoj zoni Vogošća.

Fabrika za preradu suncokreta i proizvodnju ulja zapošljavat će oko 25 radnika. Sastanku u kabinetu načelnika prisustvovali su i predstavnici Udruženja samostalnih privrednika i poslodavaca "Mreža" Vogošća Samir Šarić i Udruženja poljoprivrednika Općine Vogošća Muhamed Softić. Otvaranje jedne ovakve fabrike šansa je i za poljoprivrednike da sarađuju sa ovom firmom, a postoji mogućnost i za zapošljavanja kao kooperanata.

Otvaranje novih radnih mjesta jedan je od prioriteta u Općini Vogošća i na tome će se raditi i u narednom periodu, zaključuju u Općini.

Foto: benshots/Bigstockphoto


Tagovi

Fabrika Prerada suncokreta Suncokretovo ulje Vogošća


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.