Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Guinessov rekord
  • 10.09.2016. 10:00

Ljubljanska čokolada najveća je na svijetu!

Čokolada dužine 14 i širine 10 metara ujedno je i najveća ikad napravljena na svijetu, a rekord joj je priznat u novom međunarodnom izdanju Guinnessove knjige.

Foto: Čokoladnica Cukrček/Facebook
  • 112
  • 4
  • 0

"Čokoladnica cukrček" iz Ljubljane vlasnik je novog Guinessovog rekorda za čokoladu najveće površine na svijetu. Čokolada dužine 14 i širine 10 metara ujedno je i najveća ikad napravljena na svijetu, a rekord joj je priznat u novom međunarodnom izdanju Guinnessove knjige neobičnih rekorda, objavila je Slovenska agencija STA.

Divovska čokolada sastavljena od 28.000 manjih komada predstavljena je na prošlogodišnjem festivalu čokolade i slastica u mjestu Radovljica na sjeverozapadu Slovenije. Na njoj je ekipa slastičara iz Ljubljane radila dva tjedna i utrošila 1450 kilograma čokolade.

Ljubljana je time iz Guinnessove knjige istisnula dosadašnjeg slatkog rekordera, splitsku čokoladu "Nadalina", površine 102 četvorna metra i teške 800 kilograma. Čokoladu Nadalina lani je napravio u povodu 25. obljetnice rada svoje tvrtke splitski poduzetnik i glazbenik Marinko Biškić.

Foto: Čokoladnica Cukrček/Facebook


Tagovi

Čokolada Guinessov rekord Ljubljana


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.