Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Balkan Cheese Festival
  • 11.10.2016. 16:00

Livanjski sir - najbolji sir na Balkanu!

Na "Balkan Cheese Festivalu" - izložbi autohtonih sireva Balkana u Beogradu, prvo i drugo mjesto osvojili su sirevi iz BiH!

Foto: Facebook/Livanjski sir
  • 248
  • 8
  • 0

Livanjski sir proglašen je najboljim na Balkanu! Naime, na "Balkan Cheese Festivalu" - izložbi autohtonih sireva Balkana u Beogradu, prvo je mjesto osvojio livanjski sir sa štanda Mljekare Orman iz Livna.

Drugo mjesto je također zauzeo sir iz Bosne i Hercegovine odnosno Zlatni sir, sa štanda farme "Zlatni Bor", u istoimenom fočanskom selu na platou kanjona Tare. Treće je mjesto pripalo Kozjem svježem siru "Provansa" sa začinskim biljem, sa štanda Mlekare CARPE DIEM iz Srbobrana u Južno - Bačkom okrugu u Srbiji.

Priznanje za inovacije dobio je brend Mama Đuđin Sir Poljoprivrednog gazdinstva Jovanov Zorana iz Kovilja - takođe u Južno-Bačkom okrugu u Srbiji, za rolovane sireve sa mliječnom, bijelom čokoladom, kokosom, smokvama i višnjama.

Na festivalu je bilo predstavljeno više od stotinu vrsta sireva i delikatesa 42 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Italije, piše biznisinfoba.

Foto: Facebook/Livanjski sir


Tagovi

Livanjski sir Najbolji na Balkanu Festival sira Beograd


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...