Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržište EU
  • 30.08.2016. 12:00

Kornišoni i maline zanimljivi Austrijancima

Adriatik grupi zanimljiva je mesna industrija, kornišoni, šljive i maline te organski proizvodi iz RS.

Foto: vladars.net
  • 404
  • 20
  • 0

O mogućnosti planiranja dugoročnih projekata proizvodnje, prerade i plasmana poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda na tržište EU, razgovarao je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof. dr. Stevo Mirjanić sa direktorom "Adriatik grupe" iz Austrije Amirom Bekićem.

Mirjanić je tokom susreta izrazio spremnost Vlade Republike Srpske i resornog ministarstva da podrži projekte "Adriatik grupe", te zainteresovanost za revitalizaciju prerađivačkih kapaciteta u oblasti mesne industrije. Ministarstvo će, s tim ciljem, animirati potencijalne predstavnike sektora poljoprivredne i prehrambene industrije i iznijeti inicijativu "Adriatik grupi" za plasman postojećih ili razvoj novih proizvoda za tržište EU.

Podizanje novih prerađivačkih kapaciteta

Bekić je izrazio spremnost grupacije za proširenje investicija i podizanje novih prerađivačkih kapaciteta u Republici Srpskoj, kao i dalje širenje kooperantske mreže. Tržište zemalja u kojima Adriatik grupa plasira proizvode iz regiona naročito je zainteresovano za proizvode kao što su kornišoni, šljive i maline, ali i za cijelu paletu organskih proizvoda koji su izuzetno traženi na datom tržištu.

Sastanku je prisustvovao i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović koji je najavio posjete predstavnika institucija Srpske institucijama Austrije u oktobru i izrazio spremnost za posredovanje između "Adriatik grupe" i firmi iz Republike Srpske.

Foto: vladars.net


Tagovi

Vlada RS Stevo Mirjanić Adriatik grupa Prehrambena industrija Kornišoni Šljive Maline


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.