Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zdrava hrana
  • 28.01.2017. 10:00

Jamie Oliver: promijenite svijest o prehrani!

Jaime Oliver je na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao da rješenje ne može da ponudi on ili vlade država, nego da sve polazi od pojedinca. Kada se promijeni društvo, promijeniće se i stanje svijesti o zdravoj hrani, a rezultati će biti vidljivi.

Foto: Print Screen / You Tube
  • 1.656
  • 161
  • 0

Jamie Oliver svjetska kulinarska zvijezda i promoter zdrave hrane bio je učesnik Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu. On je sa Ariannom Huffington razgovarao o načinima na koji se može ostvariti svojevrsna revolucija u oblasti prehrane.

Prehrana je postala svjetska industrija

Iako je na početku želio da dokaže da i muškarci mogu da budu podjednako dobri u kuhinji, kao i žene, stvari su počele da se mijenjaju kada se više posvetio obrazovanju iz ove oblasti. Odlučio je da bi bilo dobro da se više upozna sa stanjem u svijetu.

Bio je šokiran kada je shvatio da je industrija hrane jedna od najvećih na svjetskom tržištu. Više nije bilo u pitanju samo uživanje u hrani.

Pogrešno obrazovanje djece

Oliver je podržao oporezivanje gaziranih pića, jer je utvrđeno da ljudi najviše šećera unose baš u ovom obliku, a u SAD se čak 10% bonova potroši na ova pića.

"Djeca u Americi se pogrešno vaspitavaju, kada je prehrana u pitanju. Ona ne vide povezanost između krompira i pomfrita i nikada nisu vidjela čisto, bijelo mlijeko. Ono je obojeno i ima više šećera nego gazirana pića", upozorio je Oliver.

Objasnio je i da su u Britaniji prije 12 godina postojali strogi standardni za hranu za pse, ali ne i za dječiju hranu. Situacija se sada mijenja, pa čak i lanci brze hrane promovišu zdravu ponudu, kao što su salate i organska jaja.

Potrebno je promijeniti svijest društva

Dodao je da rješenje ne može da ponudi on ili vlade država, nego da sve polazi od pojedinca. Kada se promijeni društvo, promijeniće se i stanje svijesti o zdravoj hrani, a rezultati će biti vidljivi, zaključio je Oliver.

Foto: Print Screen / You Tube


Tagovi

Jamie Oliver Zdrava hrana Svijest društva


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer