Ljeto nam donosi puno plodova koje možemo spremiti kako bi ih koristili preko hladnih zimskih dana. Pogledajte recept za spremanje miješane salate.
Ljeto nam donosi puno plodova koje možemo spremiti kako bi ih koristili preko hladnih zimskih dana. Kuhali smo pekmez od šljiva, pravili kompote, kuhali paradajz, a sada je na red došla i priprema kisele salate od rezanog povrća, odnosno miješane salate.
Za pripremu miješane salate važno je napomenuti da je najbolje da je povrće domaće iz vlastitog vrta. Može se koristiti povrće po izboru, no najčešće se stavlja zeleni paradajz, kupus, mrkva, karfiol i paprika.
Treba vam 9 kilograma raznog povrća. Oprati, ukloniti sva oštećenja s povrća, sitno nasjeckati i naribati te sve staviti u jednu veliku posudu. Sve izmiješati te dodati 1 litru sirćeta, 15 dkg soli, 15 dkg šećera i 1 vinobran. Ponovno promiješati i ostaviti da odstoji 24 sata. Povrće će preko noći pustiti dovoljno tekućine.
Nakon što prođe 24 sata, salatu puniti u čiste teglice, staviti plastične mrežice na vrh te dodati tekućine do vrha. Teglice zatvoriti te ih spremiti na tamno i hladno mjesto. U tako spremljenoj salati moći ćete uživati cijelu zimu.
Povezana biljna vrsta
Engleski naziv: Cabbage | Latinski naziv: Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef. var. capitata L.
Kupus je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice (Brassicaceae) koja razvija veliki pup nastao savijanjem lišća. Prve godine stvara vegetativne organe, a druge cvjetno stablo i... Više [+]Tagovi
Autorica