Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pakovanje povrća
  • 21.11.2016. 08:00

Povrće u ekološkom pakovanju

Osim što se u potpunosti može reciklirati pakovanje za povrće ne zahtjeva korištenje metalne kopče za zatvaranje. Jednostavnim zagrijavanjem kraja mrežice u kom je upakovana roba ona se zatvara.

Foto: bigstockphoto.com/Vrabelpeter
  • 767
  • 177
  • 0

Kompanija Sarco Packing predstavila je potpuno ekološko pakovanje za povrće. Pakovanja REV Punnet se mogu 100% reciklirati.

Osim što se u potpunosti može reciklirati ovo pakovanje ne zahtjeva korištenje metalne kopče za zatvaranje. Jednostavnim zagrijavanjem kraja mrežice u kom je upakovana roba ona se zatvara. Pri pakovanju u veće kutije, mrežica se samo postavlja odgore i pričvršćena je za krajeve kutije. U oba slučaja metalne kopče nisu potrebne.

Pakovanja u skladu s potrebama tržišta

"Mi smo svjesni da su potrebe tržišta sve više u skladu s ekološkim standardima, i sve je više zahtjeva za pakovanjima koja se mogu u potpunosti reciklirati", kaže Jap van der Ser iz Sarco Packing i dodaje "Na primjer, pogledajte pakovanje potpuno svježih proizvoda, kao što je paradajz. Različite stvari ograničavaju oštećenje životne sredine. Naravno, mi pokušavamo da ovo danas zadovoljimo. Predstavljamo pakovanje koje se u potpunosti može reciklirati.

Osim svjesnog ekološkog izbora, pristup prirodi se takođe računa. Tradicionalna korpica za pakovanje se na sreću u izgledu nije promijenila. Zbog širokog spektra boja za izbor mrežice, ovaj proizvođač može uvijek ponuditi boju koja odgovara proizvodu koji se pakuje. Dodatno, pakovanje je obezbijeđeno s kružnom oznakom koja je takođe okarakterisana kao prijateljska prema životnoj sredini. Kružna oznaka omogućava i nesmetan prostor za označavanje proizvoda koji se zajedno s oznakom može i podići, piše fresplaza.

Tehnike REV Punnet se primjenjuju na različite veličine i vrste ambalaže. Prilagodljivost ove jedne mašine čini mogućim pakovanje proizvoda na pet različitih načina.

Foto: bigstockphoto.com/Vrabelpeter1


Izvori

Fresh plaza


Tagovi

Pakovanje Povrće Ekološki Recikliranje


Autorica

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.