Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup kornišona
  • 26.08.2016. 18:00

Otkazali otkup pa je kornišone odlučio darovati

Ekremu Jašareviću Poljoprivredna zadruga Krajiška malina obustavila je otkup kornišona pa umjesto da ih baci, odlučio ih je darovati u humanitarne svrhe!

Foto: dimid_
  • 1.341
  • 66
  • 0

Poljoprivredna zadruga Krajiška malina obustavila je otkup kornišona Ekremu Jašareviću iz sela Bukovica u bihaćkom MZ-u Gata, piše vecernji.ba.

Otkup krastavca kornišona je prekinut i neće biti nastavljen jer dva kupca nisu ispoštovala ugovore koje su potpisali sa zadrugom, pa stoga iz Krajiške maline više nisu u mogućnosti otkupljivati kornišone.

Budući da ugovor o otkupu istječe polovinom rujna, Jašarević je najavio tužbu za naknadu štete. Krastavce na parceli od jednoga duluma uzgaja već dvije godine i prihodima od uzgoja hrani sebe, suprugu i troje djece.

Daruje kornišone u humanitarne svrhe

"Mjesec i četrnaest dana krastavce sam nosio u zadrugu Krajiška malina i oni su ih redovito otkupljivali", kaže Jašarević. "Međutim, za to vrijeme sam izvezao sedam tona, a dosad sam bacio dvije tone i osamsto kilograma, jer su rekli da ih više ne primaju. Nekad žele prvu, a ne drugu klasu, nekad žele drugu, a treću ne. Sad ne žele ništa", žali se Ekrem Jašarević, uzgajivač krastavaca kornišona.

Jašarević je na kraju naglasio kako živi u nadi da će otkup ipak biti nastavljen, zbog čega čuva ovu parcelu. Kako krastavce ne bi bacao, pozvao je ovom prigodom pojedine javne ustanove, poput zatvora, bolnice i domova da mu se jave kako bi im darovao ovo povrće u humanitarne svrhe.

Izvor: Večernji list BiH, Foto: dimid_86/bigstockphoto.com


Tagovi

Kornišoni Otkup Ugovor Šteta

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Rusija bilježi rekord u proizvodnji suncokretovog ulja - što je s izvozom?

Proizvodnja suncokretovog ulja u Rusiji mogla bi u sezoni 2023./24. porasti na rekordno visoku razinu u odnosu na posljednje godine. Očekuje se 7,55 milijuna tona, što će...

Više [+]