Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupus i prevara
  • 29.12.2016. 08:00

Kupovali "kupus varaždinac" - dobili trulež!

Vješti prevarant Banjalučanima je prodao truli kupus tvrdeći da je riječ o kvalitetnom "varaždincu".

Foto: njuskalo.hr
  • 1.744
  • 84
  • 0

Umjesto kupusa "varaždinca", brojni su Banjalučani kućama donijeli trulež! Naime, misleći da kupuju kvalitetniji kupus, brojni Banjalučani su nasjeli na trik vještog prodavca koji im je prodao trulež umotanu u listove ove vrste, piše Srpskacafe. Vješti prevarant kupus je prodavao na Novoj pijaci i, kažu, planuo je s njegova kamiona u nekoliko dana.

"Da ga vidim, morao bih da mu čestitam na prevari. Ubijedio me da je "varaždinac", ta neka sorta koja je kvalitetnija, a onda i da moram da čekam tri dana dok ne otvorim vreće, dok "sazri". I ja sam tako i uradio. Kad sam otvorio vreće i počeo da odmotavam bijeli i to još truo kupus, sebi nisam mogao da dođem. Svaka glavica je bila umotana u dva lista "varaždinca" a ja sam kupio pet vreća toga. Još sam u šoku, svaka mu čast kako me prevario", ispričao im je prevareni kupac.

Pet vrećica platio je četiri marke, odnosno izgubio je 20 maraka. U Inspektoratu Republike Srpske kazali su im da nije bilo prijava ovog slučaja.

Foto: njuskalo.hr


Povezana biljna vrsta

Kupus

Kupus

Engleski naziv: Cabbage | Latinski naziv: Brassica oleracea L. convar. capitata (L.) Alef. var. capitata L.

Kupus je dvogodišnja zeljasta biljka iz porodice (Brassicaceae) koja razvija veliki pup nastao savijanjem lišća. Prve godine stvara vegetativne organe, a druge cvjetno stablo i... Više [+]

Tagovi

Kupus Varaždinac Prevara Banja Luka


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.