Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Precizna poljoprivreda
  • 16.12.2016. 16:00

Belgijski krompir uzgajat će se pod satelitom

Mnogo je inicijativa za preciznu poljoprivredu. Belgijski sektor uzgoja krompira počet će s korištenjem satelitskih snimaka iduće godine.

Foto: bigstockphoto.com, vvoevale
  • 901
  • 40
  • 0

Mnogo je inicijativa za preciznu poljoprivredu. Belgijski sektor uzgoja krompira počet će s korištenjem satelitskih snimaka iduće godine, piše freshplaza.

"S ovim informacijama možemo donositi ciljane odluke o uzgoju biljaka. Aplikacija sa satelitskim snimkama za belgijski uzgoj krompira napravit će pravu revoluciju."

"Zaposleni smo s projektom Watch iT Grow već neko vrijeme, a na početku februara 2017. uvodimo novu aplikaciju", govori Isabelle Piccard iz VITO Remote Sensing organizacije.

U suradnji sa sveučilištima i organizacijama rade na upotrebi satelitskih snimaka u kombinaciji sa mjerenjima na tlu i informacijama o vremenskim prilikama i klimi.

Na ovaj način proizvođači krompira mogu na neovisan način pratiti rast i razvoj krumpira i predvidjeti prinos ranije tijekom sezone. Ovo se može primijeniti i na druge kulture.

Prva godina besplatna

Tijekom prve godine, proizvođači krompira mogu sudjelovati besplatno u ovom projektu. Svaki proizvođač ima svoje polje krompira ili više njih.

Uz pomoć satelitskih snimaka, mogu precizno vidjeti što se događa na poljima. Snimke mogu biti u kombinaciji s vremenskim podacima i moguće je zumirati biljke. Informacije koje prime proizvođači mogu iskoristiti za donošenje ciljanih odluka u proizvodnji. Podaci iz aplikacije se skupljaju uz pomoć dronova, s tla i uz pomoć satelita.

Foto: bigstockphoto.com, vvoevale


Povezana biljna vrsta

Krompir

Krompir

Sinonim: - | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krompir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

Krompir Aplikacija Sateliti


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."