Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Suha topiva formulacija Kelatex Fe (visoka koncentracija željeza)

Agrimatco d.o.o.

Kontakt - Agrimatco d.o.o.

Agrimatco d.o.o.
Jelengradska 12, Petrijevci
tel: 031/398-027
fax: 031/398-028

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Kelatex Fe je suha topiva formulacija preporučiva za primjenu u voćarstvu, povrtlarstvu, vinogradarstvu, šećernoj repi, jagodama, rasadnjacima i matičnjacima te u cvjetnicama i ukrasnom bilju.

Sadrži visoku koncentraciju željeza, cinka, mangana, L-aminokiselina i organskih ekstrakta, koju treba koristiti preventivno, posebnice kod tala gdje je pH 8 i viši, kao i kod zemljišta sa visokim sadržajem fosfora.

Željezo je biljci pristupačno u oblicima: Fe2+, Fe3+ i helati. Da bi se željezo uključilo u metabolizam biljke, potrebno je da se Fe3+ reducira u Fe2+, za što je potrebno pristustvo mangana. Na usvajanje željeza negativno utječu veće prisustvo kalija, kalcija, magnezija (antagonisti), alkalna sredina i teški metali te povećana vlažnost i kiselost zemljišta.

Željezo je slabo pokretno u biljci. Kelatex Fe sadrži visoke koncentracije L-aminokiselina i organskih ekstrakta, koje djeluju kao prirodni kelator i na taj način čine željezo lakim za usvajanje i premještanje unutar biljnih organa, čime pomažu biljkama brzo prevladati stres uzrokovan neuravnoteženom ishranom.

Željezo je sastavni dio kloroplasta i važno je za fotosintezu. Značajno utječe na rad velikog broja enzima. Nedostatak željeza uzrokuje slabiju tvorbu bjelančevina i šećera. Najćešći simptom nedostatka željeza je kloroza, koja se manifestira kao međužilno žućenje na mladom lišću, usporen vegetativi rast te slaba cvatnja sa štetnim posljedicama za plodove. Plodovi su manji, slabo obojeni i imaju slabu akumulaciju šećera.

Kelatex Fe može se miješati sa većinom folijarnih gnojiva, sredstvima za zaštitu bilja (osim bakrenih fungicida i preparata na bazi sumpora).

Preporučene doze

Kultura

Količine (kg/ha)

Pšenica, zob, ječam

1 - 3

Kukuruz

2 - 4

Šećerna repa

1 - 2

Krumpir

1 - 3

Paprika, rajčica, patlidžan

1 - 3

Dinja, lubenica, krastavac

1 - 2

Grah, grašak, soja, slanutak...

1 - 3

Jagode

1 - 2

Citrusi

2 - 5

Voće

2 - 5

Vinova loza

2 - 3

Info

Kategorija: Gnojiva
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 06.04.2015.
Datum izmjene oglasa: 09.04.2021.
Pregleda: 3511
Šifra oglasa: 15641

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas