Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Seguris Xtra

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Fungicidi.

Syngenta Agro d.o.o.

Kontakt - Syngenta Agro d.o.o.

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Sastav: 100 g/l Izopirazam + 100 g/l Azoksistrobin + 80 g/l Ciprokonazol
Kemijska skupina: SDHI, QoI, Triazoli
Grupa: Grupa C2(Izopirazam), Grupa C3 (Azoksistrobin) i Grupa G1 (Ciprokonazol)
Formulacija: Koncentrirana suspenzija (SC)
Način djelovanja: Sistemično

Sredstvo SEGURIS XTRA je fungicid namijenjen suzbijanju biljnih bolesti na pšenici i ječmu.

Sredstvo SEGURIS XTRA sadrži tri aktivne tvari - izopirazam, ciprokonazol i azoksistrobin. Izopirazam je aktivna tvar iz kemijske skupine karboksamida. Inhibira enzim sukcinat dehidrogenazu (SDHI) i mitohondrijsko disanje u kompleksu II respiratornog lanca. Iskazuje određeno kurativno djelovanje sprječavajući rast micelija, ali ima prvenstveno preventivno djelovanje.

Ciprokonazol je aktivna tvar iz kemijske skupine triazola. Inhibira biosintezu sterola djelujući na enzim C-14 demetilazu. Biljka ga brzo usvaja i translocira akropetalno. Sistemičnog je načina djelovanja.

Azoksistrobin je aktivna tvar iz kemijske skupine strobilurina. Inhibira mitohondrijsko disanje blokirajući transport elektrona između citokroma b i citokroma c. U biljci se kreće translaminarno i akropetalno ksilemom.

Mjere sigurnosti:

  • Kod primjene sredstva SEGURIS XTRA moraju se poštivati propisi o vodama s ciljem zaštite voda. Sredstvo SEGURIS XTRA ne smije se primjenjivati u kraškim područjima te laganim pjeskovitim, skeletnim i svim ostalim tlima na kojima je povećan rizik ispiranja u podzemne vode. Ako drugim propisima nije propisan veći sigurnosni razmak, radi zaštite korisnih i neciljanih organizama mora se poštivati sigurnosni razmak od površinske vode - mjereći od ruba obale, koji za dopuštenu primjenu iznosi najmanje 15 metara (10 metara uz upotrebu dizna za smanjenje zanošenja od 50 %, 5 metara uz upotrebu dizna za smanjenje zanošenja od 50%, 5 metara uz upotrebu dizna za smanjenje zanošenja od 75-90%).
  • Obvezno koristiti sva osobna zaštitna sredstva navedena na etiketi.

Preporuke:

  • O mogućnostima miješanja sredstva SEGURIS XTRA s drugim sredstvima raspitati se kod vlasnika rješenja o registraciji/zastupnika
  • Sredstvo SEGURIS XTRA smije se koristiti najviše dva puta godišnje na istoj površini. Ne smiju se primjenjivati druga sredstva koja sadrže izopirazam na istoj površini u istoj kalendarskoj godini zbog povećanog rizika ispiranja u podzemne vode. Primjena iz zraka nije dopuštena.

Primjena:
SEGURIS XTRA je sistemični fungicid koji se koristi na:

  • pšenici (ozimoj i jaroj) za suzbijanje pepelnice (Erysiphe graminis), smeđe pjegavosti lista (Mycosphaerella graminicola = Septoria tritici), smeđe pjegavosti pljevica (Leptosphaeria nodorum = Stagonospora nodorum), žuto-smeđe pjegavosti (Pyrenophora tritici-repentis), smeđe hrđe (Puccinia recondita) i žute hrđe (Puccinia striiformis) u količini od 0,75 - 1,0 l/ha;
  • ječmu (ozimom i jarom) za suzbijanje mrežaste pjegavosti (Pyrenophora teres), pepelnice (Blumeria=Erysiphe graminis), ramularijske pjegavosti (Ramularia collo-cygni) i smeđe hrđe (Puccinia hordei) u količini 0,75-1,0 L/ha

Sredstvo se primjenjuje kada postoji rizik od zaraze ili nakon pojave simptoma. Ovisno o sezoni, uvjetima uzgoja i bolesti koje se suzbijaju, sredstvo SEGURIS XTRA može se koristiti na pšenici od početka vlatanja (BBCH 31) do kraja cvatnje (BBCH 69) , a na ječmu od početka vlatanja (BBCH 31) do kraja klasanja (BBCH 59).
Broj primjena u vegetacijskoj sezoni: Sredstvo se na pšenici i ječmu može primijeniti najviše dva puta tijekom vegetacijske sezone.

Karenca: 35 dana za pšenicu i ječam.

Info

Kategorija: Fungicidi
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 23.02.2017.
Pregleda: 850
Šifra oglasa: 31673

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas