Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Osposobljavanje za poslove senzorskih ocjenjivača alkoholnih i jakih alkoholnih pića

Oglas je neaktivan!

Ovaj oglas više nije aktivan, pogledajte slične oglase iz kategorije: Edukacije i osposobljavanja.

Pučko otvoreno učilište Osijek

Kontakt - Pučko otvoreno učilište Osijek

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: 464,53 € ∼ 895,37 KM

Opis

Tečaj se upisuje u radnu knjižicu.

Mogućnost obročnog plaćanja (4x875)

Nastavni plan predviđa 120 sati nastave (50% teorijski dio, 50% praktični dio).

Poslovi za koje se polaznici osposobljavaju
Polaznici se prema programu Tečaja za senzorskog ocjenjivača osposobljavaju da bi mogli obavljati slijedeće poslove:

  • poznavanje metoda za senzorsko ocjenjivanje, odabir uzoraka za ocjenjivanje, priprema uzoraka i šifriranje osiguranje uvjeta za ocjenjivanje ( struka, prostor, obrasci ), provedba senzorskog ocjenjivanja u panel grupi, donošenje senzorske ocjene destilata prema usvojenoj metodi

Zadaci obrazovanja
Polaznici trebaju biti osposobljeni za obavljanje slijedećih zadaća:

  • upoznavanje metoda senzorskog ocjenjivanja,
  • stručno odabiranje uzoraka za ocjenjivanje,
  • priprema uvjeti za senzorskog ocjenjivača, prikladnost prostora i priprema obrazaca,
  • stručno ocjenjivanje u panel grupi,
  • donošenje ocjene o kvaliteti uzorka prema usvojenoj metodi.

Ciljevi obrazovanja
Polaznicima programa nakon uspješnog osposobljavanja za senzorskog ocjenjivača stječu znanja za stručno obavljanje poslova koji su potrebni da bi se zaokružio cijeli proces proizvodnje kako bi polaznici mogli stručno ocijeniti tehnološki dovršen destilat koji su sami proizveli, a ravnajući svoju ocjenu prema normi za «Slavonsku šljivovicu» iz Pravilnika o zaštitit i priznavanju ( NN 20/07).

TEORIJSKI DIO
Uvod
- Prehrambena vrijednost proizvoda od šljive
- Kvaliteta sirovina za proizvodnju zrelih plodova šljiva
- Osnova tehnološkog procesa proizvodnje prirodne domaće „Slavonke“
- Uzimanje uzoraka
Senzorika teorija
Kontrola kvaliteta
- Prikaz senzorskog ocjenjivanja
- Prikaz mjerenja pojedinih parametara priručnim prijenosnim instrument.
- Metode instrumentalne laboratorijske pretrage (kromatografske analize)
- Toksikološka ispitivanja nekih kemijskih spojeva
- Zakon o hrani, Pravilnici o kvaliteti i drugi propisi
Zaštita na radu

PRAKTIČNA NASTAVA

Obrasci i statistika
Samostalni rad na pripremi vlastitog uzorka
Postupak praktične provedbe ocjenjivanja - grupni rad

Info

Kategorija: Edukacije i osposobljavanja
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: 464,53 € (∼ 895,37 KM)
Država: Hrvatska
Datum objave oglasa: 12.12.2012.
Datum izmjene oglasa: 06.12.2023.
Pregleda: 5597
Šifra oglasa: 1420

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas