Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kupres
  • 04.05.2016. 10:00

Započela gradnja Instituta za zootehniku

S obzirom da u Federaciji BiH nema ovakvog centra, uslijedila bi inicijativa na formiranju Centra za reprodukciju u stočarstvu što je konačni cilj ovoga projekta.

Foto: ivabalk/Pixabay
  • 75
  • 2
  • 0

Na Kupresu su započeli radovi na izgradnji Agronomskog Instituta za zootehniku, piše Abcportal. Institut za zootehniku u Kupresu sadržavat će četiri osnovne jedinice i djelatnosti počev od odjela znanstveno-istraživačkih poslova, kontrolno-laboratorijskog nadzora, uzgojno selekcijskog rada-Centar za reprodukciju u stočarstvu te Odjel za Stručno-savjetodavni rad.

Zahtjevni projekt Instituta za zootehniku u sastavu je cjelokupnog projekta formiranja Zavoda za hranu i veterinarstvo Hercegbosanske županije, gdje je predviđena izgradnje ostalih podjedinica, poput laboratorija za hranu i veterinarstvo i zavoda za poljoprivredu.

S obzirom da u Federaciji BiH nema ovakvog centra, uslijedila bi inicijativa na formiranju Centra za reprodukciju u stočarstvu što je konačni cilj ovoga projekta

Za projekt su osigurana sredstva u iznosu od 450.000 KM, s tim da je Republika Hrvatska izdvojila 250.000 KM od čega će 150.000 KM biti utrošeno na objekte a 100.000 KM za laboratorij instituta.

Foto: ivabalk/Pixabay


Tagovi

Institut za zootehniku Kupres Zavod za hranu Centar za reprodukciju


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.