Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Promocija domaće proizvodnje
  • 23.07.2016. 16:00

Za sajmove u BiH 270.000 KM, Mostarskom najviše

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH donijelo je odluku o izboru sajamskih sredstava i iznosu grant sredstava u svrhu promocije domaće proizvodnje u 2016. godini.

Foto: Mostarski sajam/Facebook
  • 258
  • 12
  • 0

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH donijelo je odluku o izboru sajamskih sredstava i iznosu grant sredstava u svrhu promocije domaće proizvodnje u 2016. godini. Ukupan iznos od 270.000 KM raspodijeljen je na 18 sajmova odnosno manifestacija s tim da je najveći iznos pripao Mostarskom sajmu - međunarodnom sajmu privrede za koji je izdvojeno 70.000 KM.

Općini Rogatica za Regionalnu poljoprivrednu izložbu osigurano je 35.000 KM, a Gradačačkom sajmu (Međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije) te sajamskom manifestaciji Hercegovački plodovi Mediterana po 20.000 KM. Po 15.000 KM dodijeljeno je Danima jabuke u Goraždu, Tuzlanskom sajmu Energa i Općini Lopare za sajam rakije i domaćih proizvoda 2016.

Poslovni sistem RMK Zenica za Generalni BH sajam ZEPS, Općina Vlasenica za Drugi poljoprivredni sajam, UD Boms-Expo d.o.o. Gračanica za Međunarodni sajam poduzetništva i obrta, KJP centar Skenderija za Sajam knjiga i AD Grad Bijeljina za za 15. međunarodni poljoprivredni sajam Interagro dobit će 10.000 KM.

Po 5.000 KM dodijeljeno je Glasu Srpske AD Banja Luka za Međunarodni sajam knjiga, Nuhanović d.o.o. Lukavac za Međunarodni sajam turizma List, Općini Brod za Međunarodni sajam gospodarstva, poljoprivrede i turizma Brod, Razvojnoj agenciji Općine Čelinac za 5. Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma, Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona za 14. međunarodni ekološki sajam Ekobis i Općoj poljoprivrednoj zadruzi Tarevci za 7. međunarodni sajam ruralnog stočarstva.

Foto: Mostarski sajam/Facebook


Tagovi

Sajmovi Ministarstvo vanjske trgovine Grantovi Promocija Domaći proizvod


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas