Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Koordinacija poljoprivrednika
  • 04.10.2016. 14:00

Traže smjenu i procesuiranje ministra Dedića!

Poljoprivrednici terete Dedića za korupciju, zloupotrebu položaja, obmanu javnosti, neisplaćivanje poticaja, te nedonošenje programa po zakonu i pravilnika poticaja kako bi spriječili dalju štetu u poljoprivredi.

Foto: fmpvs.gov.ba
  • 234
  • 11
  • 0

Koordinacija udruženja poljoprivrednika, prerađivača i saveza poljoprivrednika Federacije BiH (FBiH) zatražila je smjenu i procesuiranje ministra poljoprivrede Šemsudina Dedića, kojeg smatraju odgovornim za uništavanje poljoprivrede u FBiH.

Kako su naveli u priopćenju, Dedića terete za korupciju, zloupotrebu položaja, obmanu javnosti, neisplaćivanje poticaja, te nedonošenje programa po zakonu i pravilnika poticaja kako bi spriječili dalju štetu u poljoprivredi.

Dolaskom predsjednika Županijskog odbora SDA USŽ i aktualnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudina Dedića - navodi se dalje - nastale su nesagledive štete u poljoprivredi, posebno stočarstvu, zbog kriminala, korupcije i neznanja ministra.

Nije prvi zahtjev za smjenom

Koordinacija udruženja poljoprivrednika, prerađivača i saveza FBiH istaknula je i da je zbog teške situacije u poljoprivredi, a posebno odnosom federalne Vlade i ministra Dedića, i ranije ukazivala na korupciju i kriminal na što su dužnosnici SDA ostali inertni i nisu ništa poduzeli da spriječe uništenje poljoprivrede.

Podsjećamo, smjenu i procesuiranje aktualnog ministra poljoprivrede FBiH, zbog teške situacije u poljoprivredi, neisplate podsticaja i institucionalnog uništenja poljoprivrede kao nosioca razvoja BiH, zatražilo je nedavno i Udruženje uzgajivača ovaca i koza TOR Mostar.

TOR traži smjene, Ministarstvo povrat novca!

Također, podnijeli su zahtjev za smjenu i procesuiranje odgovornih osoba za neisplatu poticaja i nedonošenje adekvatnog programa i pravilnika poticaja te zahtjev sa smjenu odgovornih u FUZIP-u. Iz Ministarstva su tad reagirali i objavili da problemi sa TOR-om počinju od momenta kada je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva pokrenulo aktivnosti na naknadnim kontrolama dodijeljenih poticajnih sredstava ovoj firmi iz proteklog perioda.

Foto: fmpvs.gov.ba


Tagovi

Ministar poljoprivrede FBiH Šemsudin Dedić Koordinaacija udruženja poljoprivrednika Smjena Procesuiranje Zahtjevi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

66


Glasova: 30

Da 45,5%

Glasova: 25

Ne 37,9%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,7%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...