Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najčitanije u 2016
  • 03.01.2017. 14:00

Top 10 najčitanijih tekstova u 2016. godini!

Provjerite koji su tekstovi bili najčitaniji u protekloj, 2016. godini!

  • 1.006
  • 48
  • 0

Zagazili smo u 2017., stiže nam polako i (pravi) snijeg, a mi smo provjerili koji su vas to tekstovi najviše privukli u protekloj, 2016. godini. Definitivno na prvom mjestu (od 10 najčitanijih) nalazi se priča naše nagrađene, najbolje autorice u prošloj godini, Ranke Vojnović. Stručnjakinja za organsku proizvodnju složila je priču o mlijeku. No, na posve drugi način.

Mlijeko se osim u ishrani može koristiti i u bašti kao sredstvo za zaštitu i đubrenje poljoprivrednih kultura. Hranjive materije u mlijeku su savršeno izbalansirane i omogućavaju biljkama optimalan rast i poboljšavaju imunitet. Mlijeko se u bašti može koristiti za različite namjene: sredstvo za zaštitu od patogena, sredstvo za zaštitu od štetočina, đubrivo.

Nije tajna da se pod "med" nudi mnoštvo toga, ali veseli kad se takvima stane na kraj. Prevarant koji je imao mini tvornicu "meda" - dolijao je. Jedan, no sigurno ih ima i više. Stare sorte jabuka polako se vraćaju u naše voćnjake, sve više ljudi okreće se organskoj poljoprivredi, a na prirodan način možemo se boriti i s plamenjačom.

Zaintrigirala vas je i priča o bivšem predsjedniku Irana koji vrijeme provodi čuvajući ovce! Ne baš svojstveno našim političarima, zar ne? Neke su to od brojnih priča koje su nas povezale, a mi obećavamo da ćemo i u 2017. dati sve od sebe i donositi nove, zanimljive, korisne savjete i, naravno, pozitivne primjere iz svijeta poljoprivrede.

Još jednom, sretna vam i plodonosna Nova godina!


Tagovi

Najčitanije 2016 Agroklub


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete