Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Interreg IPA
  • 25.09.2016. 12:00

Suradnjom triju država do bolje zaštite okoliša

Trilateralni program saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014 - 2020 za cilj ima povećanje socijalne i zaštite okoliša i prirode, te povećanja razvoja održivog turističkog i poslovnog okruženja.

Foto: Bigstockphoto/Wavebreak Media Ltd
  • 94
  • 4
  • 0

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog sporazuma o finansiranju za Interreg - IPA trilateralni program saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014 - 2020 između Evropske komisije i Bosne i Hercegovine, vrijedan 67.241.552 eura. EU će osigurati 57.155.316 eura, a preostali iznos od 10.086.236 eura sufinansirat će korisnice Programa iz ove tri zemlje.

Cilj ovog programa je povećanje socijalno-ekonomskog rasta putem intervencija u različitim područjima, i to zdravstvene, odnosno socijalne i zaštite okoliša i prirode, te sprečavanja rizika i povećanja razvoja održivog turističkog i poslovnog okruženja. Programsko područje uključuje 12 županija u Hrvatskoj, 109 općina i Brčko Distrikt u BiH te l0 općina u Crnoj Gori.

Interreg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020 smatra se instrumentom za provedbu kohezijske politike EU, kao glavnog ulagačkog alata za ispunjavanje ciljeva "Evropa 2020" i "Strategije Jugoistočna Evropa 2020".

Ministarstvo finansija i trezora dostavit će Prijedlog sporazuma sa Osnovama za pokretanje postupka za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika predložen je direktor Direkcije za evropske integracije Edin Dilberović, stoji u priopćenju Vijeća ministara.

Foto: Bigstockphoto/Wavebreak Media Ltd


Tagovi

Saradnja Trilateralni program IPA Interreg Zaštita okoliša


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.