Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Juli 2016
  • 01.08.2016. 12:00

Što vas je najviše zanimalo u julu?

Dječak koji je prodajom malina tek želio skupiti dovoljno novca za đačku torbu, izumljen berač maline, ali i mlijeko kao zaštita i gnojivo za biljke, najviše su privukli vašu pažnju!

  • 420
  • 20
  • 0

Ušli smo u još jedan ljetni mjesec. Mjesec iza nas, juli, obilježilo je prevrtljivo vrijeme koje nam je uz mnoštvo sunca donijelo i nevrijeme s tučom koje je donijelo velike probleme poljoprivrednicima. Unatoč tome, na Bjelašnici je usred ljeta osvanuo snješko! Domišljati stanovnici napravili su ga od grada veličine oraha koji je padao punih 20-ak minuta.

U mjesecu branja malina najviše su vas zanimali upravo tekstovi o tom sjajnom voću. U mjesecu iza nas dobili smo tako i BMB - berač malina Busovača, malinara i izumitelja Josipa Laštre. Sve nas je ganuo maleni dječak od svega 8 godina iz Sitnice kod Manjača koji prodaje upravo maline uz put i imao je veliku želju - kupiti od zarade đačku torbu. Maleni Jovan Gajić dobio ju je iz ruke ministra prosvjete.

Pažnju vam je zaokupila i obitelj Ćavar koja se nastanila na Blidinju. Park prirode postao im je dom, a ondje su se okrenuli stočarstvu. Dodjela bespovratnih sredstava za voće i mlijeko, kupine, ali i paradajz - posebno hobotnica drvo i crni kumato paradajz su među najčitanijima, no najčitanije je mlijeko kao zaštita i gnojivo za biljke. Mlijeko je, potvrđuje se iznova, super namirnica.


Tagovi

Najčitaniji tekstovi 2016 Juli


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.