Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zdravlje iz zemlje
  • 06.10.2016. 18:00

Sadite, zaprljajte ruke zemljom i budite zdraviji!

Istraživanja su pokazala da bakterija Mycobacterium vaccae koja živi u zemlji ublažava simptome astme i bori se s tuberkulozom, a također smanjuje stres i djeluje protuupalno!

Foto: Bigstockphoto/herjua
  • 2.671
  • 130
  • 0

Bilo da se bavite vrtlarstvom, ratarstvom ili pak tražite zakopano blago, sve dok su vam ruke uprljane zemljom, činite sjajnu stvar za svoje zdravlje!

Možda zvuči iznenađujuće, ali ispada da je bakterija Mycobacterium vaccae - nepatogena bakterija tla koju ljudi unose u organizam probavnim putem ili udisanjem prilikom boravka u prirodi, stari prijatelj i zaštitnik zdravlja ljudi. Istraživanja su, naime, pokazala da navedena bakterija ublažava simptome astme i bori se s tuberkulozom, a također smanjuje stres i djeluje protuupalno, piše mensfitness.

Prema istraživanju američke nacionalne znanstvene akademije (National Academy of Sciences), kako biste bili zdraviji, sve što trebate činiti je unijeti prijateljsku bakteriju u svoj organizam. Stoga uzmite lopatu u ruke i kopajte, sijte, sadite i ostvarite višestruku dobit.

Dodatno, možete se priključiti i japanskom trendu "šumskog kupanja". Okružite se prizorima, zvucima i mirisima prirode kako biste ostali dobrog zdravlja, ali i zdravog razuma.

Foto: Bigstockphoto/herjua


Tagovi

Zemlja Zdravlje Mycobacterium vaccae


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.