Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed poljoprivrednika
  • 16.02.2017. 10:00

Prekipilo im, 23. februara prosvjed poljoprivrednika

Prosvjedi su u Gradišci 23. februara u podne. To je prosvjed upozorenja, rekao je Milorad Arsenić, predsjednik Upravnog odbora Udruga mljekara RS.

  • 1.073
  • 141
  • 0

Poljoprivrednici iz RS-a kreću u prosvjede, a odluku Saveza udruga poljoprivrednih proizvođača jednoglasno je podržao i Upravni odbor Udruga mljekara RS-a. Na prosvjed su se odlučili jer tvrde da su ako ovako stanje potraje osuđeni na propast.

"Prosvjedi su u Gradišci 23. februara u podne. To je prosvjed upozorenja", rekao je Milorad Arsenić, predsjednik Upravnog odbora Udruga mljekara RS za vecernji. Traže i smjenu ministara Steve Mirjanića i Mirka Šarovića, odbacuju Nacrt pravilnika o raspodjeli poticaja za 2017. i traže da on bude isti kao kod njihovih kolega u FBiH.

Traže smjene ministara Mirjanića i Šarovića

Traže i da Ministarstvo poljoprivrede RS javno objavi sve isplate za 2015. i 2016., jer tvrde da se dijelu novca gubi trag. Od Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa traže uvođenje "plavog dizela" i zaštitnih mjera za poljoprivredu. Za izmirenje dugova od lani, daju novi rok - polovina marta.

Što se tiče situacije u Federaciji problema ima, ali radi se na njihovom rješavanju. Sejad Herceg, poznati poljoprivredni proizvođač i predsjednik Saveza udruga organskih proizvođača u BiH rekao im je da poljoprivrednici pregovaraju s Federalnim vijećem poljoprivrede i sa vijećem ministara.

"Poljoprivreda došla do nekog dna, i stanje je potrebno mijenjati. Nadamo se dogovoru na zadovoljstvo i poljoprivrednih proizvođača i predstavnika institucija", kazao im je Herceg.

Pravilnik o podsticajima za 2017. Ministarstva poljoprivrede RS pronađite u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Prosvjed Poljoprivrednici Smjene


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete