Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BPK Goražde
  • 05.11.2014. 14:30

Potpisani ugovori o poticajima u poljoprivredi

U Goraždama su potpisani ugovori o korištenju sredstava za poticaj u poljoprivredi.

  • 438
  • 35
  • 0

U Ministarstvu privrede Bosansko-podrinjskog kantona u Goraždama, jučer su potpisani ugovori o korištenju sredstava za poticaj u poljoprivredi koji se odnose na sufinanciranje izgradnje i rekonstrukcije štalskih objekata za sitnu stoku.

Poljoprivredna i stočarska proizvodnja iznimno važne za BPK

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar privrede Demir Imamović koji je tom prilikom naglasio važnost poljoprivrede i stočarske proizvodnje za Bosansko-podrinjski kanton. Dodao je i da će poticaji u poljoprivredi, u skladu s europskim modelom, u narednim godinama sve više biti uvjetovani registracijom poljoprivredne djelatnosti s ciljem da se osiguraju pretpostavke za jačanje poljoprivrede i osnaživanje samostalnih poljoprivrednih proizvođača.

Ukupna vrijednost ugovora koje je potpisalo šest registriranih poljoprivrednih proizvođača iznosi 29.500 KM, a potpisnicima će sredstva biti dodijeljena u iznosima od 4.200 KM do 6.300 KM.

"Korisnici sredstava su svojim radom i zalaganjem sami inicirali ovaj projekt i investiciju koju smo planirali podsticajnim mjerama za 2013. godinu. Međutim, iz poznatih razloga koji se ogledaju u nedostatku financijskih sredstava u 2013. godini, današnjim potpisivanjem ugovora konačno smo uspjeli realizirati ove odluke koje je Vlada usvojla ranije", pojasnila je Ermina Bešlija, stručna savjetnica za voćarstvo u Ministarstvu za privredu.

Slijedi osnaživanje povrtlarske proizvodnje

Prema njenim riječima, kapitalne investicije po programu poticaja u poljoprivredi u 2011. godini bile su namijenjene biljnoj, a u 2012. i 2013. godini animalnoj proizvodnji. U ovoj i sljedećoj godini kapitalne investicije bit će usmjerene na osnaživanje povrtlarske proizvodnje.

Izvor: Ministarstvo privrede BPK


Tagovi

Ministarstvo privrede Goražde Štalski objekti Sitna stoka Stočarska proizvodnja Demir Imamović Registracija poljoprivredne djelatnosti Poljoprivredni proizvođači Ermina Bešlija Povrtlarska proizvodnja Kapitalne investicije

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.