Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarna nepogoda
  • 07.08.2015. 15:30

Poplava u makedonskom selu odnijela živote!

U nevremenu koje je zahvatilo Tetovo i okolinu smrtno je stradalo pet osoba, među kojima su i djeca, dok je jedna osoba nestala.

Foto: Arben Celi
  • 49
  • 2
  • 0

Scenarij iz veljače kada su potopljene kuće, ceste i poljoprivredne površine u Makedoniji punile naslovnice, opet se ponavlja. Zbog obilnih kišnih padalina koje su u ponedjeljak zahvatile tu zemlju, poplavljeno je nekoliko gradova. Velika tragedija se odvila u ruralnom kraju u Makedoniji, gdje je poplavljeno selo koje je trenutno odsječeno od ostatka svijeta.

Slično stanje smo prošle godine gledali i u Hrvatskoj. Put do Šipkovice je zatvoren zbog odrona koji je blokirao put, a selo je ostalo bez struje. Prema javljanju makedonskih medija, poplavljene su brojne ulice i kuće.

Mještani upozoravali na poplavu

U nevremenu koje je zahvatilo Tetovo i okolinu smrtno je stradalo pet osoba, među kojima su i djeca, dok je jedna osoba nestala. Kako je javila makedonska agencija MINA, u poplavi je nastradalo dijete od 10 godina, a u tetovsku bolnicu je dovezeno i beživotno tijelo 13-godišnje djevojčice. Prema nepotvrđenim informacijama, u Šipkovici je stradalo još dvoje djece, starih dvije i sedam godina, a život je izgubio i jedan 80-godišnji muškarac dok se vraćao iz seoske džamije. Još uvijek se traga za šestogodišnjom djevojčicom iz tetovske Šipkovice.

"Nekoliko puta smo apelirali na vlasti da se očisti korito rijeke. Osim toga, obale rijeke Pena su poznate po ilegalnoj gradnjoi. Sve je to rezultiralo ovom bujicom. Moja i kuće moje braće su dva metra pod vodom. Neviđeni horor", rekao je jedan mještanin za makedonske medije. Makedonska Vlada je odlučila isplatiti jednokratnu pomoć od 500 eura obiteljima zahvaćenim nevremenom.

Foto: Arben Celi


Tagovi

Makedonija Šipkovica Poplava Tetovo Obilne kiše Elementarna nepogoda Poljoprivredne površine Stradali


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."