Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Brčko distrikt
  • 24.11.2016. 18:00

Poljoprivredom do osnaživanja civilnih žrtava rata

Kroz projekat korisnici/ce će od strane UN Women i UNDP-a dobiti bespovratnu pomoć za inicijalni period plasteničke proizvodnje.

Foto: Bigstockphoto/avemario
  • 144
  • 6
  • 0

Na temelju javnoga poziva za odabir korisnika i korisnica iz Brčko distrikta BiH za ekonomsko osnaživanje civilnih žrtava rata kroz proizvodnju u plastenicima, UNDP i UN obavještavaju da je prvi korak odabira korisnika i korisnica svršen. Drugi krug odabira provest će agronomi UNDP-ja koji će kontaktirati korisnike i korisnice kako bi zakazali termine za procjenu zemljišta.

Od ukupno 18 prijava prihvaćeno je 16, za koje će se u narednom razdoblju vršiti procjena zemljišta, a molbe za dostavljanje prijave biti poslane na adrese šest udruga koje djeluju na području Brčkog za maksimalno tri člana/ice.

Bespovratna pomoć za početak proizvodnje

Podsjećamo, u sklopu zajedničkog projekta UN-a Traženje zaštite, podrške i pravde za preživjele žrtve seksualnog nasilja tokom sukoba u Bosni i Hercegovini, UN Women i UNDP objavili su Javni poziv s ciljem da pomognu civilne žrtve sukoba, naročito osobe koje su preživjele seksualno nasilje u podizanju njihovih mjesečnih primanja kroz investiciju u poljoprivrednoj proizvodnji.

Kroz projekat korisnici/ce će od strane UN Women i UNDP-a dobiti bespovratnu pomoć za inicijalni period proizvodnje, a što uključuje plastenike, sadni materijal, sredstva za prihranu bilja, sredstva za zaštitu bilja i sistem za navodnjavanje, te će biti pokriveni troškovi analize zemljišta.

Foto: Bigstockphoto/avemario


Tagovi

Brčko distrikt Plastenici UNDP Civilne žrtve rata


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.