Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vodosnabdijevanje
  • 28.12.2016. 15:00

Nastavlja se projekt "Goal wash"

Cilj projekta je priprema osnovne analize mogućih scenarija uspostavljanja regulatornog okvira u sektoru vodosnabdijevanja, te prikupljanja otpadnih voda.

Foto: vladars.net
  • 619
  • 30
  • 0

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivredeRepublike Srpske održan je konsultativni sastanak u vezi projekta "Goal Wash". Učesnici sastanka su bili predstavnici Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BIH, Udruženje poslodavaca komunalne privrede u Federaciji BiH, predstavnici Udruženja "Vodovodi Republike Srpske" i UNDP.

Tema sastanka je bila analiza regulatornog okvira za određivanje cijena usluga vodosnabdijevanja i kanalizacije u Bosni i Hercegovini. Sredstva projekta "Goal Wash" je obezbijedila Švedska Razvojna Agencija (SIDA), a pokrenut je u saradnji sa programom demokratskog ekonomskog upravljanja.

Cilj projekta je priprema osnovne analize mogućih scenarija uspostavljanja regulatornog okvira u sektoru vodosnabdijevanja, te prikupljanja otpadnih voda. Na sastanku se takođe razgovaralo i o načinu kako uspostaviti transparentno zakonsko i regulatorno okruženje kako bi se zaštitili interesi potrošača, a u pravcu održivog razvoja.

Ukupna sredstva zadnje faze projekta iznose 203.816 američkih dolara, a završetak projekta predviđen je za decembar 2017. godine.

Foto: vladars.net


Tagovi

Goal Wash Vodosnabdijevanje Projekt


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !