Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plavi dizel
  • 17.11.2016. 18:00

Mirjanić: Dosta je obmana s plavim dizelom!

Ministar poljoprivrede RS Stevo Mirjanić odbacio je tvrdnje da su Vlada i Ministarstvo protiv podjele plavog dizela.

Foto: Bigstockphoto/ludovikus
  • 884
  • 40
  • 0

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prof.dr Stevo Mirjanić pozvao je predstavnike pojedinih političkih partija i udruženja poljoprivrednika iz RS da prestanu sa obmanjivanjem javnosti kada je u pitanju podjela "plavog dizela" u BiH.

"Zašto se svjesno prećutkuje činjenica da Vlada RS i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede od 2013. godine za poljoprivrednike u RS obezbjeđuju "plavi dizel", koji istovremeno, nemaju poljoprivrednici u Federaciji BiH, i čije to interese onda štite oni kojima su ovih dana usta puna priče o "plavom dizelu"?, upitao je Mirjanić.

Osiguran plavi dizel za poljoprivrednike

Također, upitao je zbog čega se poljoprivrednicima i javnosti uporno pokušava plasirati teza da su Vlada i ovo Ministarstvo navodno "protiv plavog dizela" kad je upravo podjela regresiranog goriva u Republici Srpskoj jedna od najboljih i najbitnijih mjera agrarne politike koju je inaugurisala Vlada za šta je u posljednje četiri godine izdvojeno više od 27 miliona KM, a "plavi dizel" svake godine koristi više od 20.000 poljoprivrednika u Srpskoj.

Regresirano gorivo samo registrovanim gazdinstvima

"Zašto se u drugi plan stavljaju pitanja zaštite domaće proizvodnje i uređenja spoljnotrgovinske politike, koja trebaju da budu prevashodni zadatak za zajedničke institucije uz preduzimanje mjera koje će prije svega ići u ovom pravcu podrške poljoprivrednicima, jer su to pitanja kojima su poljoprivredni proizvođači najmanje zadovoljni", ističe ministar Mirjanić.

Ministarstvo, navode na službenoj stranici, odbacuje paušalne i neutemeljene tvrdnje da se regresirano gorivo u RS koristi nenamjenski, a koje dolaze iz iste "političke kuhinje", ističući da se regresirano gorivo odobrava samo registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima po hektaru registrovane obradive površine, u skladu sa Pravilnikom o podsticajima.

Foto: Bigstockphoto/ludovikus


Tagovi

Plavi dizel Ministar poljoprivrede RS Stevo Mirjanić


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]