Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dosta im je
  • 21.04.2016. 10:00

I poljoprivrednici na protestu u Sarajevu

Nezadovoljni neisplatom poticaja, Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza u Federacijii, pridružiti će se protestu demobilisanih boraca i branitelja 25. aprila ispred zgrade Vlade u Sarajevu.

Foto: Jule_Berlin/Bigstockphoto
  • 48
  • 2
  • 0

Koordinacija poljoprivrednih udruženja i saveza u Federaciji BiH najavila je kako će se pridružiti protestu demobilisanih boraca i branitelja koji će se održati 25. aprila ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Kako navode u priopćenju, s obzirom da se nisu ispunili uvjeti, niti je otvoren dijalog za rješavanje problema poljoprivrede kao kičme razvoja FBiH donesena je odluka o protestima za koje se obavljaju pripreme.

Koordinacija poljoprivrednih udruženja protestom od Federalne vlade traži izmjene Programa poticaja za 2016. godinu, usaglašavanje i objavu pravilnika o poticajima, isplatu zaostalih poticaja od 2012. do 2015. godine te sankcioniranje odgovornih u Federalnom ministarstvu. Očekuje se dolazak oko hiljadu poljoprivrednika.

Foto: Jule_Berlin/Bigstockphoto


Tagovi

Koordinacija poljoprivrednih udruženja Protest Poticaji Vlada FBiH Sarajevo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.