Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Digitalizacija farmi
  • 10.08.2016. 18:00

Farmeron akvizicijom lansiran na stočne farme!

Više od 10% mljekarskih farmi u Sjedinjenim Američkim Državama lani je koristilo softverska rješenja Farmerona. Postotak će se odsad samo povećavati!

Foto: Farmeron/Facebook
  • 295
  • 14
  • 0

Da se može uspjeti u poljoprivredi, pa i u softverskom dijelu, dokazuje tvrtka Farmeron iz Osijeka, u susjednoj Hrvatskoj. Naime, Farmeron je preuzela američka tvrtka specijalizirana za nutritivne proizvode za stoku Virtus Nutrition.

Riječ je o dugogodišnjem partneru osječkog startupa specijaliziranog za upravljanje mljekarskim farmama čiji je pokretač Matija Kopić, a koji i nakon akvizicije ostaje na mjestu direktora Farmerona.

Kako kaže Kopić, pozicioniranje s ekipom koja ima izvanredne odnose s ključnim igračima u industriji, iznimno ih veseli te će olakšati i ubrzati razvoj tvrtke te tehnologije. Naime, više od 10% mljekarskih farmi u Sjedinjenim Američkim Državama lani je koristilo softverska rješenja hrvatskog Farmerona. Postotak će se odsad samo povećavati!

Digitalizacija stočne industrije

"Očekujemo sinergijski učinak akvizicije kroz brže osvajanje tržišta velikih farmi životinja, u kojemu je Virtus lider - sa vrlo stabilnim i brzorastućim market udjelom u animal feed biznisu. Njihov brend će nam automatski otvoriti brojna vrata", kazao nam je Kopić čiji je Farmeron uzlaznu putanju doživio nakon sudjelovanja na Mini Seedcampu u Ljubljani 2011. godine, nakon kojeg su primljeni u britanski akcelerator Seedcamp.

Na čelu Virtus Nutritiona je Matt Swanson, inače dugogodišnji investitor i mentor Farmerona, koji smatra da je Farmeronova tehnologija ključna za digitalizaciju stočne industrije. Tržište digitalizacije stočne industrije u stalnom je porastu, a kako se navodi u izvještaja iz Marketsandmarketsa, u vidu softvera za upravljanje farmama, s današnjih 1,4 milijarde dolara, do 2022. godine će narasti na 4 milijarde dolara.

Podsjećamo, Farmeron je osnovan 2010. u Osijeku te je razvio cloud aplikaciju za praćenje i analizu poljoprivrednih aktivnosti na farmi. Postao je jedan od najvažnijih startupova specijaliziran za upravljanje mljekarskim farmama, a, kako tvrde, korištenje njihovih softverskih rješenja povećava efikasnost proizvodnje mlijeka za 24% u svega nekoliko tjedana.

Foto: Farmeron/Facebook


Tagovi

Farmeron Matija Kopić Aplikacija Preuzimanje Virtus Nutrition


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas