Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • ENAJ
  • 25.11.2016. 18:00

ENAJ: Nova predsjednica, novi web i novi odbor!

Evropska mreža agronovinara - ENAJ uvodi promjene u svoje djelovanje.

  • 98
  • 5
  • 0

Evropska mreža agronovinara (ENAJ - European Network of Agricultural Journalists) pozdravila je svog dugogodišnjeg predsjednika Jefa Verhaerena koji će i dalje ostati aktivan te pomagati svojim kolegama kroz upravni odbor. Na njegovo mjesto došla je Katharina Seuser koja će odsad voditi networking novinara specijaliziranih za poljoprivredu diljem Evrope, a dolazi iz Njemačke.

Kao jedan od najboljih načina povezivanja istaknuli su niskobudžetna putovanja stručne naravi kako bi se novinari upoznali sa stvarnim stanjem poljoprivrede u svakoj zemlji. U tom smislu, 2017. će biti vrlo uzbudljiva, najavljuju. "Planiramo aktivnosti u Bugarskoj, Rumunjskoj, Češkoj, Sloveniji i Hrvatskoj pa se nadamo da će novinari iskoristiti ova studijska putovanja i naučiti o poljoprivredi u drugim zemljama članicama EU", kažu iz organizacije.

Katharina Seuser je jedna od osnivačica ENAJ organizacije. Dosad je uspješno organizirala događanja za novinare te vršila dužnost potpredsjednice ENAJ-a. Predsjedica je njemačkog ogranka VDAJ te predsjeda IFAJ (International Federation of Agricultural Journalists - IFAJ) kongresom u Njemačkoj ove godine.

Novi predsjednik, novi web

ENAJ uz novu predsjednicu ima i novu web stranicu. Redizajn je učinio informacije vidljivijima, lakšima za ažuriranje, a stranica je privlačnija oku. Sada članovi ENAJ mreže mogu dodavati članke, videopriloge i prijenose na bilo kojem jeziku kako bi dijelili najnovije informacije s kolegama.

Promjene u odboru

Potpredsjednik uprvanog odbora ENAJ Erik Massin dao je ostavku, a zamijenit će ga Nicole Ouvrard predsjednica francuskog udruženja AFJA. Lisa Bellocchi iz Italije je nova potpredsjednica odbora. Odsad, ENAJ počinje raditi i webinare, web seminare kako bi novinari mogli sudjelovati sa različitih lokacija.


Tagovi

ENAJ Katharina Seuser Evropska mreža agronovinara


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete