Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 18.07.2016. 15:00

Domaći proizvodi na zelenoj tržnici u Kreševu

Gradska zelena tržnica u Kreševu otvorena je u sklopu projekta "Poboljšanje životnih uvjeta na selu".

Foto: kresevo.ba
  • 210
  • 8
  • 0

Plasiranje domaće i zdrave hrane čija je proizvodnja posljednjih godina u ekspanziji u Općini Kreševo odsad je moguća na takozvanoj "zelenoj tržnici".

Gradska zelena tržnica je otvorena u sklopu projekta "Poboljšanje životnih uvjeta na selu", zahvaljujući Općini i Federalnom ministarstvu poljoprivrede te je njezina izgradnja vrijedna 160.000 KM.

Općina Kreševo osigurala je 30% sredstava za gradnju tržnice, a financirala je i izradu projektne dokumentacije te nadzor nad izvođenjem radova za koje je bila zadužena tvrtka “Miličević” iz Kreševa. Partner i implementator projekta bila je Agencija za održivi razvoj u FBiH Odraz.

Razvoj ruralnog poduzetništva

Tržnicom izgrađenom u sklopu IFAD-ovog projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu upravljat će Poljoprivredna zadruga “Kreševo”, a dio prostorija u prvo vrijeme služit će kao ostava za smještaj poljoprivrednih proizvoda.

Kreševo je jedna od 15 općina koje sudjeluju u projektu poboljšanja životnih uvjeta na selu i razvoja ruralnog poduzetništva. U projekt su, osim Kreševa, uključene i općine Kiseljak, Fojnica, Busovača, Vitez, Travnik, Novi Travnik, Žepče, Maglaj, Zavidovići, Olovo, Konjic, Jablanica, Rama i Mostar.

Foto: kresevo.ba


Tagovi

Zelena tržnica Općina Kreševo Poboljšanje životnih uvjeta Selo Ruralni razvoj


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#telad i umiljati pas