Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Decembar 2016.
  • 01.01.2017. 08:00

Decembar - mjesec dobrih priča!

Što ste najviše čitali u decembru 2016.?

  • 1.093
  • 52
  • 0

Iza nas je decembar, ali i još jedna godina. A što je u protekllom mjesecu privuklo najviše vaše pažnje? Iznova - pozitivne priče! Prije svih, priča o obitelji Dejana Devića iz Komlenca kod Kozarske Dubice. Bave se proizvodnjom košnica i nemaju zaliha jer 90% proizvodnje kupuju pčelari iz Hrvatske, a preostalo naši pčelari i Austrijanci.

Top 10 najčitanijih tekstova u novembru

Među najčitanijim tekstovima je i priča Josipa i Ljerke Barišić iz Bok Jankovca kod Gradiške koji na odabranim parcelama u blizini rijeke Save gaje kukuruz i to domaći autohtoni bijelčić. Zemljište gnoje pregorjelim stajskim đubrivom, a umjesto herbicida u upotrebu su uveli već zaboravljene motike.

Tu je i dobro iskustvo Mubere Keserović iz sela Krivaja, kod Zavidovića, koja je zajedno sa svojom porodicom, kroz uzgoj matičnjaka, stvorila pozitivnu klimu za razvoj obiteljskog agrobiznisa. I dalje ste rado čitali savjete naših stručnih autora, a sve kako bi nam proizvodnja bila što uspješnija.

To je, naravno, tek dio onoga što je zaokupilo vašu pažnju, a svima u novom mjesecu (i novoj godini!) želimo još puno dobrih priča, pozitivne klime i uspjeha!


Tagovi

Decembar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.