Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izgubljena bebica
  • 20.04.2016. 12:35

Čim ojača, pronađeni medo se vraća u šumu

Medvjedić pronađen u Hercegovini postepeno će se privikavati na prirodu i za mjesec-dva vratiti u svoje prirodno stanište, doznali smo od članova Extreme Sport Sarajevo, čiji je post o medvjediću objavljen na njihovoj facebook stranici digao na noge društvene mreže.

Foto: facebook/Extreme Sport Sarajevo
  • 309
  • 15
  • 0

Čim ojača, medvjedić pronađen u Hercegovini postepeno će se privikavati na prirodu i vratiti u svoje prirodno stanište, doznali smo od članova Extreme Sport Sarajevo, čiji je post o medvjediću objavljen na njihovoj facebook stranici digao na noge društvene mreže.

Pronađen u lošem stanju i bez majke

"Raja, ima li ko kakav pametan savjet šta da radimo sa ovom bebicom? Jedna naša poznanica je slučajno nabasala na njega u šumi, bio je u jako lošem stanju i majke nije bilo u blizini. Uzela ga je sa sobom da ga nahrani i on je sada dobar, ali ne zna šta da radi sa njim. Boji se da ako ga preda lovcima da će ga ubiti. Majku su joj moguće i ubili jer je nije bilo blizu kada su ga našli... Svaki pametan savjet je dobrodošao. Kako ga vratiti u prirodu a da preživi?", napisali su i gotovo istovremeno ostali zasuti lavinom savjeta i poruka.

Kako BiH nema utočište za medvjede, jedan od savjeta bio je da se kontaktira hrvatsko Velebitsko utočište u Kuterevu. No, medvjedić će ipak ostati u našoj zemlji.

"Medvjedić nije pronašao dom niti će to biti uskoro. Cilj je da se medvjedić odhrani još mjesec-dva da malo ojača pa će se postepeno privikavati na prirodu. Djevojka kod koje se nalazi medvjedić je u kontaktu sa organizacijama koje se bave sa životinjama i brigom o medvjedima tako da od njih dobija potrebne instrukcije", rekli su nam članovi Extreme Sport Sarajevo.

Foto: facebook/Extreme Sport Sarajevo


Tagovi

Medvjedić Hercegovina Pronađen u šumi Utočište Extreme Sport Sarajevo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]