Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetski dragulj
  • 30.10.2016. 12:00

BiH je svjetski dragulj flore i faune

Priroda može biti osnova za razvoj BiH. Ako to shvatimo i ako o tome razgovaramo, možemo naći konsenzus kako bismo zaštitili prirodu, a istovremeno ostvarili ekonomski razvoj, čulo se u Mostaru.

Foto: Bisgtockphoto/Nikola S
  • 1.337
  • 66
  • 0

Životinjski i biljni svijet se drastično smanjio. Do kraja ovog desetljeća mogao bi se smanjiti za čak 67% u odnosu na brojnost prije 50 godina, stoji u izvještaju koje su predstavili stručnjaci iz Svjetske organizacije za zaštitu okoliša (WWF) u Mostaru.

"Od 1970. izgubili smo više od pola životinja na planeti. Danas u slatkovodnim sustavima imamo 80% manje riba nego što ih je bilo 70-ih godina prošlog stoljeća. Počinjemo dostizati razmjere uporabe planeta o kojima se moramo dobro zamisliti. Vrlo skoro doći ćemo u situaciju da će osnovne stvari, poput proizvodnje hrane i pristup pitkoj vodi, biti upitne", rekao je direktor Odjela zaštite prirode pri WWF-om Mediteranskom programu Deni Porej, prenosi bhrt.,

WWF smatra kako bi zaštićena područja trebalo integrirati u lokalnu ekonomiju. Govoreći o Bosni i Hercegovini, Porej je istaknuo kako je BiH svjetski dragulj kada je u pitanju biodiverzitet.

Priroda može biti osnova za razvoj BiH. Ako to shvatimo i ako o tome razgovaramo, možemo naći konsenzus kako bismo zaštitili prirodu, a istovremeno ostvarili ekonomski razvoj", poručio je Porej.

Voditelj WWF-ovog ureda u BiH Zoran Mateljak dodao je kako BiH nije izolirani ekosustav te se moramo uključiti u moderne tokove i naše gospodarstvo postaviti na temelje održivog razvitka.

Foto: Bisgtockphoto/Nikola S


Tagovi

Zaštita prirode Biodiverzitet Izvješće WWF Mostar


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete