Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Škola za preduzetnike
  • 11.07.2016. 15:00

Besplatna škola za preduzetnike u poljoprivredi

Potpisan je Memorandum o saradnji u sklopu kojeg će se organizovati besplatna škola za preduzetnike u poljoprivrednoj proizvodnji, i to za 80 nezaposlenih lica.

Foto: HighwayStarz/bigstockphoto.com
  • 312
  • 15
  • 0

Potpisan je Memorandum o saradnji u sklopu kojeg će se organizovati besplatna škola za preduzetnike u poljoprivrednoj proizvodnji. Memorandum su potpisali Zdravko Marinković, generalni sekretar Spoljnotrgovinske komore /STK/ BiH i Omer Korjenić, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje, piše capital.ba.

Škola će se organizovati za 80 nezaposlenih lica koja su u procesu registracije ili su registrovali poljoprivrednu djelatnost uz podsticajna sredstva Federalnog zavoda za zapošljavanje, opština, kantona, Federacije BiH i drugih subjekata.

"U okviru izvršavanja svoje zakonske nadležnosti u domenu edukacije i potrebe za cjeloživotnim učenjem, prekvalifikacijom i povezivanjem sa članicama, ovaj vid saradnje dviju institucija omogućiće polaznicima sticanje potrebnih znanja, s ciljem stvaranja neophodnih preuslova za jačanje preduzetništva, povećanje proizvodnje, a time i većeg izvoza iz BiH", istakao je Marinković.

Cilj ove aktivnosti, zaključuje Korjenić, je da se podstakne povećanje kompetencija nezaposlenih lica osposobljavanjem za stručno vođenje i upravljanje poslovne djelatnosti, kao i u procesima proizvodnje u svim granama poljoprivrede, s ciljem njihovog razvoja i samoodrživosti.

Partner besplatne škole za preduzetnike je projekat USAID/Farma dva, koji će i obezbijediti usluge mentoringa, savjetovanja i informisanja za polaznike škole.

Izvor: capital.ba, Foto: HighwayStarz/bigstockphoto.com


Tagovi

Memorandum o saradnji Sporazum Besplatna škola za poljoprivrednike Nezaposleni Partner