Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede ZDK
  • 12.01.2017. 15:00

502.000 KM za izgradnju pregrada u Topčić Polju

Cilj izgradnje pregrada je da se zaštite naselja u Topčić Polju od nanosa koji se produkuje u slivu, odnosno od plavljenja kod nailaska velikih voda.

Foto: zdk.ba
  • 455
  • 22
  • 0

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona izdvojilo je 502.000 KM za realizaciju projekta izgradnje pregrada na vodotocima Baretnjak i Ciganski potok i regulacija dijela korita Starinskog potoka radi zaštite naselja Topčić Polje od bujičnog nanosa. Ukupna vrijednost radova je 734.000 KM

Ministar Himzo Smajić potpisao je sa Gradom Zenica ugovor o sufinansiranju, kojim Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu osigurava sredstva u vrijednosti od 502.000 KM, dok ostatak sredstava obezbjeđuje Fond za okoliš FBiH. Ovaj izuzetno važan projekat za šire područje Topčić Polja predviđa izgradnju 13 poprečnih pregrada i to 6 pregrada na Starinskom potoku, 4 na potoku Baretnjak i 3 na Ciganskom potoku.

Radove će izvoditi Almy - Transport d.o.o. Zenica, a planirano je da se radovi izvedu u roku od 180 dana, sa krajnjim rezultatom da se trajno zaštite naselja u Topčić Polju od nanosa koji se produkuje u slivu, odnosno od plavljenja kod nailaska velikih voda, navode na stranicama Vlade ZDK.

Foto: zdk.ba


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Zenica ZDK Pregrade Plavljenje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

61


Glasova: 27

Da 44,3%

Glasova: 24

Ne 39,3%

Glasova: 10

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,4%

Pregled ankete

Pregled ankete