Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 20.07.2016. 14:00

400.000 KM za sanaciju šteta od poplava u Olovu

U Olovu je potpisan ugovor o sanaciji i uređenju korita i obala rijeke Stupčanice i saobraćajnice na potezu Karagino Polje - Olovo, vrijedan 400.000 KM.

Foto: fmpvs.gov.ba
  • 179
  • 8
  • 0

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i direktor Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković, uime institucija koje finansiraju ovaj projekt, općinski načelnik Đemal Memagić kao korisnik projekta i Samir Mostarlić iz preduzeća TB Inžinjering d.o.o Breza koje će izvesti radove, potpisali su ugovor o sanaciji i uređenju korita i obala rijeke Stupčanice i saobraćajnice na potezu Karagino Polje - Olovo.

Radovi na ovom 400.000 KM vrijednom projektu u okviru programa oporavka i sanacije šteta od poplava, trebali bi biti završeni u roku od 60 dana.

"Ovo je samo još jedan u nizu projekata koje je u Olovu, preko svojih ureda, finansiralo Federalno ministarstvo poljoprivrede, bilo da se radi o vlastitim sredstvima, projektima u okviru saradnje sa IFAD-om (Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede) ili sredstvima Svjetske banke", kazao je ministar Dedić podsjećajući da je ovo ministarstvo u Olovu učestvovalo u izgradnji gradske tržnice, dva vodovoda i još nekoliko uspješnih projekata iz oblasti poljoprivrede, posebno u oblasti malinarske proizvodnje i edukacije uzgajivača.

Načelnik Memagić izrazio je nadu da će pomenuti projekt doprinijeti unapređenju uslova i kvaliteta života građana Olova, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Foto: fmpvs.gov.ba


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Šemsudin Dedić Olovo Sanacija Poplave Olovo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić